Lånekassen

Når du ønsker å studere i utlandet er lånekassen ultimatumet som gir deg fleksibilitet til å studere på HIM, SHMS & Culinary Arts Academy Switzerland

Vi hjelper deg med mer informasjon igjennom denne siden om hvordan du går frem med søknad om lån og stipend som student på HIM – Hotel Institute Montreux, SHMS – Swiss Hotel Management School & Culinary Arts Academy Switzerland.


Hvem kan få Lånekassen?

 • Norske statsborgere
 • Hvis du er EØS-arbeider i Norge og har jobbet i Norge i mer enn 5 år.
 • Hvis du har barn eller partnere som er EØS-ansatte.
 • Hvis du er gift med en som er norsk statsborger
 • Hvis du har studiekompetanse
 • Er du 25+ og norsk statsborger = realkompetanse les mer her: https://utdanning.no/tema/nyttig_informasjon/realkompetanse
 • Ser etter en Bachelor, Master, offentlig godkjent utdanning som er høyere utdanning enn videregående skole.
 • Opplæringen skal være på fulltid.

Stipend og lån:

Lånekassen tilbyr basislån og stipend. Er du over 30 år eller har barn kan du søke om tilleggslån via Lånekassen.


Hvordan søker jeg støtte?

OBS: Dette er kun en informativ guide som er ment å hjelpe med hvordan man går frem med en søknad på lånekassen.no. Vi jobber ikke med lånekassen.

 1. Gå inn på Lånekassens nettside: lanekassen.no
 2. Trykk på  «søknad og skjema om stipend og lån».

Lånekassen 2

Videre velger du

 1. «Søknad om støtte til utdanning i Utlandet»
 2. «Høyere og annen utdanning»
 3. «Hel grad i utlandet – høyere utdanning» «Utveksling (delstudier) høyere utdanning»
 4. «Gå til søknaden» (her logger du deg inn med MinID, ).

Fyll ut søknaden. Velg skole og den utdanningen du har søkt på under utdanning. Du må også velge avslutningsmåned og år for utdanningen du skal fullføre.

Hvordan finner jeg riktig studium?

På Lånekassen.no finner du kategorier for studier og det kan hende at du ikke finner ditt studium som alternativ på deres nettsider.

Finner du ikke det du leter etter?

Har du flere spørsmål ber vi deg om å ta kontakt med Lånekassen direkte, som kan bistå med mer informasjon om deres tjenester  og svar på mange av dine spørsmål.

Når du bør søke om støtte hos Lånekassen

Etter du har sendt inn søknad om studieplass hos oss, kan du søke om støtte i lånekassen. Når du har fått innvilget opptak fra oss kan vi bekrefte ovenfor Lånekassen at du skal studere ved våre skoler.

Swiss Education Group kan ikke garantere at du som student får lån og eller stipend hos Lånekassen. Om du får avslag på lån og eller stipend hos lånekassen, eller om saksbehandlingstiden hos Lånekassen er lang, er det fortsatt obligatoriskt å betale semesteravgiften i henhold til studiekontrakten.

Det du bør vite før du søker om støtte

Støtten vurderes ut i fra:

 1. Hvor mange studiepoeng du tar
 2. Når du starter og når du avslutter studiet.

Vi anbefaler at du leser gjennom informasjon på Lånekassen sine sider angående studieprogresjon og ditt ansvar i henhold til dette.

Hvor mye du får i støtte

Våre studier er offentlig godkjent av lånekassen og gir deg mulighet til å søke om basisstøtte og lån. Lånekassen vurderer hvor mye får utbetalt.

Når utbetaling av støtten skjer

Det avhenger av når du søkte og saksbehandlingstiden i lånekassen. Lånekassen utbetaler studielån når du har bekreftet opptak hos oss. Dette skjer i oppstartsuka.