Fra kunnskap om forretninger og kulinaritet til rådgivning om hospitality

Fra kunnskap om forretninger og kulinaritet til rådgivning om hospitality 9

Etter å ha blitt uteksaminert fra Culinary Arts Academy Switzerland i 2016, utforsker kokk Siddhart Chogle nå aspekter ved restaurantindustrien som strekker seg utenfor kjøkkenet, takket være sin nye jobb hos en gruppe for hospitality-rådgivning i India.

Hvorfor bestemte du deg for å bli kokk?

Helt siden jeg var syv år gammel har jeg likt å henge ut på kjøkkenet. Mine to bestemødre, som begge var utsøkte kokker, ble etter hvert interesserte i å lære meg matlaging.

Jeg pleide også å se på matlagingsprogrammer på tv og prøvde å etterligne oppskriftene hjemme. Med tiden utviklet jeg et visst håndlag, og når tiden kom for å velge spesialisering etter videregående, var det ikke noe å lure på.

Jeg tok en bachelorgrad innen kulinarisk kunst i India, hvilket ga meg et godt grunnlag for å fortsette utdanningen min ved Culinary Arts Academy Switzerland.

Hva likte du aller best med studiene ved Culinary Arts Academy Switzerland?

Kjøkkenene vi hadde tilgang til. Det beste utstyret i verden var tilgjengelig for studentene. Sveitsiske kjøkken er noe av det jeg savner mest nå som jeg har flyttet fra Sveits!

«Til den dag i dag kan jeg fremdeles lukke øynene og se for meg at jeg står i CAAS-kjøkkenet, og det gir meg gåsehud å tenke på at jeg fikk oppleve denne fantastiske tiden.»

Hva betydde det for deg å ha tilgang til det beste utstyret i verden?

Når du har jobbet med det aller beste utstyret, blir det litt lettere å jobbe med alt som er mindre avansert. Det hjelper deg med å følge med på utviklingen og gir deg en bekreftelse på at du som kokk vil klare å bruke alle verktøy du kan komme over i karrieren din.

Du utvikler også en viss standard, så i min forrige jobb var jeg nøye med å få samme ovn som vi hadde i Sveits. Menyen vi laget hadde ikke vært mulig uten den ovnen. Godt utstyr hever matlagingen din til et nytt nivå.

Hvordan har studiene ved CAAS hjulpet til å forme karrieren din som kokk?

De to og et halvt årene jeg tilbragte i Sveits var svært fruktbare for meg som kokk. Mye av det jeg gjør nå er påvirket av det jeg studerte ved CAAS.

Jeg har alltid vært interessert i europeisk mat, noe som bidro til at jeg ville studere i Sveits. Å ha lært direkte fra europeiske kokker gir meg kunnskapen og selvtilliten til å spesialisere meg i europeisk mat, hvilket er et stort marked i India.

En ekstra bonus er godt rykte og stor tillit fra klienter, som blir beroliget av kompetansen forbundet med en sveitsisk grad.

Fra kunnskap om forretninger og kulinaritet til rådgivning om hospitality 10

Fortell oss om prosjektet du jobber med for tiden

For seks måneder siden jobbet jeg som sjefskokk på en asiatisk fusion-restaurant i Delhi. Jeg likte det, men ønsket å flytte nærmere familien min i Mumbai. Ved en tilfeldighet introduserte en venn meg for R T Hospitality, en gruppe som driver med hospitality-rådgivning og setter hjelper restauranter, hoteller og resorter med å organisere virksomheten sin. Alt fra å designe menyer til å teste ut matretter, velge servise, ansette folk og lage standardoppskrifter. Jeg elsket tanken på å lære mer om aspekter ved industrien man vanligvis ikke blir utsatt for som kokk, så jeg tok jobben.

Vi er et team med kokker i stadig vekst, ledet av kjendiskokk Rakesh Talwar, som jobber med oppsett av kjøkken over hele India og i utlandet. Vi har samarbeidet med Playboy-gruppen for å sette opp alle stedene deres i India. Vi jobber nå i Hong Kong og Den demokratiske republikken Kongo, og har flere prosjekter planlagt.

Dette er en flott anledning til å lære, og en mangfoldig og «åpen» jobb for en kokk. Jeg reiser omtrent annenhver uke og hjelper til med åpningen av store lokaler: lounger, barer og både fine og mer avslappede restauranter. Jeg får ikke spesialisert meg innen én type matlagning, men får i stedet prøvd med på alle sider av hospitality-industrien. Alle fagene jeg tok under masterspesialiseringen i Sveits kommer til nytte nå.

Fra kunnskap om forretninger og kulinaritet til rådgivning om hospitality 11

Får du fortsatt mulighet til å lage mat?

Da jeg startet i denne jobben var jeg redd for at jeg ikke skulle ha mulighet til å lage mat mer. Heldigvis er det motsatte tilfellet; hver gang jeg reiser et sted er matlaging involvert. Det kan være en ny oppskrift, noe sesongbasert eller en meny for en spesiell anledning; jeg får fortsatt nyte det aspektet ved yrket mitt.

Hva er din kulinariske filosofi?

Til tross for at jeg har spesialisert meg på europeisk matlagning, er jeg veldig påvirket av ideen om å jobbe med lokale ingredienser. Jeg tror at ingredienser produsert i en region fortjener å være en del av det områdets kulinariske arv.

«Det er vår moralske oppgave som kokker å representere maten fra regionen vi kommer fra, siden det er skjønnhet i lokale smaker og lokal matlaging som venter på å bli gjenoppdaget.»

Målet mitt for de neste årene av karrieren min er å fremheve ingredienser som hører til i byen Mumbai, med dens overflod av sjømat og sesongbaserte spesialiteter.

Fra kunnskap om forretninger og kulinaritet til rådgivning om hospitality 12

Siddhart ble uteksaminert fra Culinary Arts Academy Switzerland i 2016 med en mastergrad innen International Business i Culinary Management.