5 vinteraktiviteter i Sveits som starter semesteret

Skal du starte februarsemesteret ditt ved SHMS – Swiss Hotel Management School? Her er fem vinteraktiviteter du kan gjøre for å kickstarte vintertiden i Sveits!

Februar er en flott måned å tilbringe i Sveits, spesielt for alle studenter som starter et nytt semester ved Swiss Hotel Management School (SHMS). Landet forvandles til et magisk vinterlandskap og byr på en rekke opplevelser fra livlige festivaler til spennende snøsport. I denne artikkelen deler vi fem ekstraordinære ting du kan gjøre i Sveits mens du føler deg hjemme i ditt andre hjem!

5 vinteraktiviteter i Sveits som starter semesteret 3

1. Bli med på vinterens festivaler

Sveits i februar er et senter for vinterfestivaler og byr på unike opplevelser du ikke bør gå glipp av. Her er tre høydepunkter:

Sveitsisk karnevalsfeiring: Februar er høysesong for karneval i Sveits. Hver region har sine egne unike tradisjoner og begivenheter. En av de mest etterlengtede er Basels Fasnacht, kjent for sine livlige kostymer, livlige parader og gatefester. Det er en av UNESCOs immaterielle kulturarvbegivenheter. Dette er en flott mulighet for deg til å være vitne til og lære om sveitsiske tradisjoner og kultur.

Utendørs isfestivaler: Mange sveitsiske byer forvandler sine offentlige rom til isfestivaler i februar. Disse festivalene tilbyr en unik sveitsisk opplevelse med alt fra vakkert opplyste skøytebaner til intrikate isskulpturer. Ice Magic Festival i Lausanne, en kort togtur unna langs Genfersjøen fra begge campusene våre, eller Zürich Lake Festival er to av de mest populære arrangementene.

Vintermusikk og kunstfestivaler: Hvis du liker musikk og kunst, har Sveits mye å tilby. Swiss Diagonals Jazz i Vevey, like nedenfor Caux langs Genfersjøen, er en blanding av musikk som feirer de fire hjørnene av Sveits, mens Art on Ice-festivalen kombinerer kunstløp med levende musikk. Disse festivalene er en fin måte for deg å sette pris på lokale og internasjonale talenter.

2. Dykk inn i snøsport

Sveits i februar er en lekeplass for snøsportentusiaster. Her er tre snøsportopplevelser du kan nyte:

Ski og snowboard: I tillegg til at Leysin, en av SHMS-campusene, er et skisted, er Sveits hjem til skisteder i verdensklasse som St Moritz og Zermatt. Enten du er nybegynner eller ekspert, er det en bakke for deg. Dette er en perfekt mulighet for deg til å nyte det fantastiske alpine landskapet og forbedre dine ski- eller snowboardferdigheter.

Trugeturer og langrenn: Disse aktivitetene lar deg utforske det uberørte vinterlandskapet i et lavere tempo. Mange stier er lett tilgjengelige i nærheten av enten Caux- eller Leysin-campusene. Hvis du foretrekker en rolig snøopplevelse, kan du delta på en guidet trugetur.

Roing og aking: For en morsom opplevelse, prøv aking eller aking. Mange sveitsiske feriesteder tilbyr spesielle akebakker hvor du kan nyte spenningen ved å suse ned en snødekt skråning. Faktisk er det en kjent bakke i Leysin for dette!

3. Oppdag vinterturstiene

Selv om du har opplevd turstiene i Sveits før i de andre årstidene, når blomstene blomstrer og trærne er fulle av farger, er vinteren en annen lek. Sveits tilbyr noen av de mest naturskjønne vinterturstiene. Mens du vandrer gjennom snødekte landskap, vil du bli behandlet med panoramautsikt over majestetiske fjell, glitrende innsjøer og sjarmerende alpelandsbyer. Dette er en fin måte for deg å få kontakt med naturen og ta en pause fra studiene.

Som jeg sa, hvis du er ny på vintervandring eller foretrekker en guidet opplevelse, bør du vurdere å bli med på en tur med truger. Disse turene ledes av erfarne guider som tar deg gjennom snødekte skoger og uberørt alpine landskap. Dette er en unik mulighet for deg til å utforske Sveits vakre vinterlandskap.

4. Opplev det sveitsiske kjøkkenet

En av de beste måtene å fordype deg i sveitsisk kultur er gjennom maten. Her er noen kulinariske opplevelser du kan nyte i februar:

Sveitsisk fondue og raclette: Disse rettene er et must når du er i Sveits. Fondue innebærer å dyppe brødbiter i en gryte med smeltet ost, mens raclette er en rett med smeltet ost skrapet på kokte poteter. Disse solide rettene er perfekte å varme opp på en kald vinterdag.

5 vinteraktiviteter i Sveits som starter semesteret 4
Du kan nyte tradisjonelle sveitsiske retter som ostefondue.

Sesongbaserte retter og delikatesser: Det sveitsiske kjøkkenet er kjent for sine rike gryteretter, stekte kjøttstykker og deilige bakverk. Ikke gå glipp av retter som Älplermagronen, en sveitsisk versjon av makaroni og ost, eller Zürcher Geschnetzeltes, oppskåret kalvekjøtt i en kremet soppsaus.

Besøk på lokale sjokoladefabrikker: Sveits er kjent for sin høykvalitets sjokolade. Et besøk til en lokal sjokoladefabrikk som Maison Cailler er et must for alle sjokoladeelskere. Dette er en flott mulighet for deg til å lære mer om sjokoladefremstillingsprosessen og nyte sveitsisk sjokolade.

5. Nyt vintervelvære

Februar i Sveits gir en unik mulighet til å omfavne vintersesongen og unne deg litt sårt tiltrengt avslapning. Her er noen velværeaktiviteter du kan nyte:

Termiske bad og spa: Sveits er hjemsted for flere termalbad og spa. Har du hørt om Les Bains de Lavey, ikke langt fra campusen vår i Leysin, som ligger ved foten av de sveitsiske alpene? Dette er en perfekt mulighet for deg til å slappe av og forynge deg i dampende mineralrikt kildevann mens du nyter snølandskapet rundt deg.

Varmesteinsmassasje og velvære-retreater: Et spa-retreat kan være like praktisk som spaet på campus i Leysin eller en tur til en koselig sveitsisk vinterby på en annen fjelltopp. Mange velværesteder i Sveits tilbyr massasje med varme steiner. Dette er en fin måte for deg å lindre stress og spenninger fra studiene.

Utendørs yoga og meditasjon: Vurder å bli med på en utendørs yoga- eller meditasjonstime! Mange helsesentre arrangerer utendørstimer i vintermånedene, og tilbyr en unik måte for deg å få kontakt med naturen og forbedre oppmerksomheten din. Du kan til og med finne grupper på campus som allerede holder vanlige yoga- eller meditasjonsmøter, eller finne din egen gruppe med lokalbefolkningen i Sveits.

Uansett hva slags vinteraktiviteter du liker, er Sveits et flott sted å finne ditt sted. Enten du vil prøve noe nytt eller finne folk som deler dine interesser, er det noe for deg. Og få mest mulig ut av tiden din på SHMS for å delta på arrangementer og se severdigheter du aldri ville sett ellers! Disse opplevelsene vil bli minner som du vil bære med deg resten av livet.

Ta en titt på våre kurs!