9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 23

Når du tenker hospitality, tenker du antagelig på hoteller. Fantastiske menn og kvinner som jobber med service i alle de ulike avdelingene som finnes på et hotell. Resepsjon, gjesteservice og restauranten, for å nevne noen. Fra store luksushotell i fjerne og eksotiske land, til det lille, personlige familieeide hotellet. Du tar ikke feil, men du har ikke helt rett heller. Hospitality er så mye mer enn det du kan tenke deg!

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 24

Hospitality er like bredt som julebordet til TV2 og variert som en norsk sommer. Det er egentlig bare din egen fantasi som setter grensen for hva man kan jobbe med etter utdanningen. Hva sier du om vi forteller at med en av våre hospitalityutdanninger i ryggen kan du jobbe med mote, reklame, design, kommunikasjon, salg, eller i skjønnhetsbransjen, for å nevne noe. Eller hvorfor ikke gjøre som en av våre alumner og jobbe hos Tesla?

Her er 9 ting du ikke visste om hospitality som jobb og studentberetninger som vil inspirere deg til å bli del av denne verdenen.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 25

Mote og luksus

Motebransjen er en av de heteste og mest trendy bransjene å jobbe i. Men du behøver ikke være klesdesigner eller modell for å få en jobb i denne ettertraktede bransjen. Mote er så mye mer enn å selge plagg; det handler om å formidle en opplevelse og følelse hele veien – helt fra før besøket i butikken til når plagget sitter på kroppen. Velger du å studere til en bachelor eller master ved HIM, så kan du velge Luxus Brand Management Specialization som din retning. Der får du jobbe med markedsplaner og kommunikasjonsstrategier, spesielt rettet mot varemerkene i luksussegmentet.

Skolen har et nært samarbeid med Jean Paul Concierge Services og Tourbillion klokker, slik at du som student skal få jobbe med ekte varemerker og ekte oppdrag. Studerer du ved HIM får du en kandidateksamen fra Hotel Institute Montreux, samt en amerikansk kandidateksamen fra Northwood University.

Skjønnhetsbransjen

Skjønnhetsbransjen er ikke ukjent terreng for oss i Swiss Education Group. Begge programmene hos HIM har spesialiseringen Luxury Brand Management, der nettopp skjønnhetsbransjens luksussegment inngår. Velger du nevnte retning på dine studier, så har HIM et helt kurs dedikert til nettopp skjønnhetsbransjen. Der får du jobbe med et ekte oppdrag for skjønnhetsmerket La Mer, i tillegg til gjesteforelesninger og studiebesøk.

Høres det ut som noe for deg? Les mer om HIM-studenten Wan Sze Hwai og hennes praksis hos nettopp La Meir her, og hvordan hun ble salgsekspert til tross for en introvert personlighet.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 26

Entreprenørskap og business

Å starte og drive sitt eget firma har aldri vært mer populært enn det er nå. Det har vel heller aldri vært enklere å starte, drive og utvikle en forretning. Takket være nye og smarte digitale verktøy. Akkurat entreprenørskap er noe som gjennomsyrer alle våre utdanninger, enten du studerer hospitality, culinary arts eller pastry arts.

Men om du virkelig vil fordype deg i alt om økonomi, bedriftsutvikling og finans, bør du sjekke ut våre utdanninger på César Ritz Colleges Switzerland og HIM. Hvordan høres det ut med Organizational Behavior and Leadership og Management of Information Technologies hos HIM eller Macroeconomics for the Tourism Industry på César Ritz?

Høres det interessant ut? Her kan du lese mer om IHTTI-alumnen Blaise og hans plan som entreprenør i Barcelona. Ler om Denis Cheryomuskin og hans design- og varemerkebyrå, Rocket Candy.

Studerer du på IHTTI får du en akademisk kreditert kandidateksamen BA (HONS) fra University of Derby i England og en kandidateksamen fra IHTTI – School of Hotel Management, Caux.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 27

Eiendoms- og meglerbransjen

En solskinnshistorie og det beste fra to verdener. Hva får du om du setter sammen en kommunikasjonsstudent fra HIM og en hospitalitystudent fra SMHS? Du får et av de raskest voksende eiendoms- og meglerfirmaene i Europa. Firmaet drives av alumnene Ana Glück og Varvara Laabes. De beskriver blandingen av sin kompetanse slik:

«Vår erfaring innen kommunikasjon og det å yte service utover det vanlige gjør at vi kan forsikre oss om at våre kunder er mer enn fornøyde med vårt arbeid. Det hjelper oss med å kunne fokusere på det som er viktigst for kunden».

Vil du lese mer og bli inspirert av Ana og Varvara og deres entreprenørskapshistorie? Det kan du gjøre her.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 28

Hotell, reise og turisme

Den klassiske jobben innen hospitality! Man forstår hvorfor jobb innen hotellbransjen er så populært. Man trenger bare å høre på våre alumner fortelle om hva de gjør til daglig. Smilet på kundens lepper når du går et steg lenger enn forventet eller når man hjelper til med å gjøre ferien deres så fantastisk som de har drømt om. Noen er født for å jobbe med service, og er du en av disse, så er hotellbransjen noe for deg.

Uansett hvilken av våre hospitalityutdanninger du velger, på HIM, César Ritz Colleges (CRCS), SHMS eller IHTTI, så får du en stor og konkurransedyktig utdanning av høyeste internasjonale klasse. Dette gjør at du kan jobbe praktisk talt hvor du vil i verden. På et tropisk hotell nær stranden, på en luksuscruisebåt i Indiahavet, eller på et rustikt hotell høyt oppe i Alpene – valget er ditt!

Er du mer interessert i å jobbe med reisende, hospitality og opplevelser som helhet, er kanskje turisme noe for deg? På César Ritz Colleges Switzerland kan du blant annet studere International Tourism, Sustainable Tourism Ventures og Strategic Tourism Management.

Velger du å studere til kandidateksamen (bachelor) på César Ritz så skjer det i samarbeid med Washington State University, som betyr at du får en kandidateksamen fra Washington State University og en kandidateksamen fra César Ritz Colleges Switzerland.

Studerer du ved SHMS får du en akademisk kreditert kandidateksamen fra University of Derby i England, samt en kandidateksamen fra SHMS – Swiss Hotel Management School i Sveits.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 29

Reklame og kommunikasjon

Hva har hospitality og kommunikasjon til felles, spør du? Alt, sier vi! Kommunikasjon er like mye kundereise, kundemøte og å forstå kunden, som det er å tenke ut velgjort innhold og iøynefallende grafisk design. Å jobbe med kommunikasjon for en hotellkjede er noe helt annet enn å jobbe hos et varemerke innen luksussegmentet, som La Mer. Begge mulighetene har du så klart etter en utdanning hos oss!

Er du interessert i begge verdenene bør du sjekke ut kursene og programmene hos HIM og IHTTI. Les om Kristina og hennes karriere innen Digital Marketing, eller om Nina Sophie og hvordan hun jobber med Growth Hacking.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 30

Design og konseptutvikling

Hvor mye mer kreativt og spennende kan det bli? De som sier at hospitality ikke er et kreativ yrke vet ikke hva de snakker om! Hos IHTTI får du lære alt om hva som gjør et hotell så bra – for det ligger i detaljene! Hvordan designer man en hotellfoajé eller en restaurant for å formidle den følelsen man ønsker? Hvordan setter man sammen lyset i lokalet for at det skal bli hjemmekoselig, men ikke for mørkt? Hvordan kan du bruke kundenes oppførselsmønster til å innrede det perfekte hotellrommet? Alle disse spørsmålene får du svar på i utdanningene innen Design Management – bare på IHTTI. Hva sier du om Virtual Design Management og Applied Corporate Finance for Hotel Managers?

Les om Pascale Müller og hennes jobb ved et designstudio i Zürich, eller om IHTTI Design Showcase, hvor skolens kreative og innovative studenter viser frem ferdighetene sine.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 31

Verdens beste jobb

Hva er det som gjør hospitality til verdens beste jobb? Kanskje det er mulighetene til å reise i jobben og kunne bo på de mest fantastiske steder? Eller kan det være den menneskelige interaksjonen og møtene med glade ansikter fra hele verden? Hver gang vi får muligheten til å sette oss ned med en student og be dem fortelle om skolegangen sin og fremtidsplanene sine, så kommer alltid møtet mellom mennesker høyt opp på listen. Å få treffe mennesker fra alle verdens hjørner og få gjøre deres opphold, opplevelse eller møte til noe helt spesielt – uansett bransje.

Hospitality handler ikke bare om å passe på mennesker slik en betjent gjør. Det handler om å levere en opplevelse. Akkurat som når man går på tivoli, kino eller hopper i strikk. Forskjellen mellom disse og hospitality, ligger hos deg. Det er du og din strålende personlighet som får personene rundt deg til å lyse opp rommet. Det er du som skaper opplevelsen deres ved å overraske, guide, informere og hjelpe – slik bare du kan.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 32

Hva trenger du å vite for å kunne studere hospitality?

Generelt trenger du en eksamen fra videregående skole. Vi ser også på dine tidligere erfaringer, tidligere arbeid, utdannelse og lidenskapen din. Når du er på plass på skolen lærer vi deg alt du trenger å vite og kunne for å få en konkurransedyktig utdanning som gir deg mest mulig fordeler på arbeidsmarkedet.

Praksis

Praksisen er praktisk talt hva du vil – soleklart, eller hva? Målet med praksisen, som du har i minst 12 måneder og som er betalt, er at du skal få så mye reell erfaring som mulig. Kursene du tar under utdanningen på skolen er viktige for yrket, men praksisen er der du setter kunnskapen på prøve. Du kan selv ordne en praksisplass hvor du vil i verden, eller ordne en hos en av våre kontakter – vi har veier inn til alle de store og prestisjetunge navnene!

Kost og losji?

Alt vi kan si er at vi kommer til å ta hånd om deg! Akkurat som du kommer til å gjøre med dine gjester og kunder når du er ferdig med skolen. På alle våre skoler inngår det losji og tre måltider om dagen. I studentboligen bor du på et dobbeltrom sammen med en kompis, eller så kan du velge å ha et enkeltrom, mot en ekstra avgift.

Fortsatt ikke overbevist? Her kan du lese om ytterligere tre muligheter du har dersom du har eksamen innen hospitality. Ellers finner du alle våre utdannelser på vår hjemmeside.

9 ting du ikke visste om hospitality og hvorfor det er verdens beste jobb 33