Før du begynner på skolen

Velkommen til oss i Swiss Education Group!

Gratulerer! Du har blitt tatt opp til drømmeutdanningen din! Nå skal det lages mat, bakes, planlegges arrangementer og designes. Eller kanskje du skal tenke ut en reklamekampanje? Uansett hvilken skole og hvilket program du har kommet inn på så står verden for dine føtter.

Du som skal til HIM kommer til å henge i skjønne Montreux. Alle dere som skal ta den pittoreske togreisen opp til fjellet til SHMS og IHTTI i makeløse Caux. Til dere som skal til Culinary Arts Academy, Switzerland og César Ritz Colleges i Le Bouveret med utsikt over Genèvesjøen. Dere sjokoladeelskere som skal til fantastiske Luzern og Culinary Arts Academy Switzerland og César Ritz Colleges.

Velkommen til oss i Swiss Education Group!

Akkurat nå er det antagelig en hel del som surrer rundt i hodet ditt. Hvordan kommer det til å være på skolen? Hva trenger jeg å tenke på før jeg reiser ned? Hvordan kommer jeg til skolen? Hva skjer første dag? Absolutt alt du trenger å vite om din skole og din utdanning står i velkomsthåndboken som du kommer til å få. Under kommer vi til å svare på de vanligste spørsmålene, sånn at du kan slappe av og glede deg til skolestart.

Trenger jeg visum til Sveits?
Nei, for å studere i landet trenger du ikke visum.

Hvordan kommer jeg meg fra flyplassen til skolen?
Enkelt! Vi hjelper deg hele veien. Du kan booke overføring fra flyplassen i Genève til skolen. Glem bare ikke å sende en mail, senest tre uker før du lander, til [email protected]. Angi ditt fulle navn, fødselsdato, dato og tidspunkt for landing, flyselskap og flynummer, hvor du reiser fra, hvilken skole du skal til og hvilket program du skal på, og eventuelle mellomlandinger.

Skal du til César Ritz Colleges i Luzern? Da tar du toger fra flyplassen i Zürich til Luzern, det tar en time.

Føler du deg fortsatt usikker så har Swiss Education Group en velkomstdisk på flyplassen i Genève i introduksjonshelgen. Fra fredag klokken 09.00 til søndag kveld klokken 18.00. Disken finner du rett etter at du har gått gjennom tollen. Se etter logoen til Swiss Education Group.

Vi har så klart en velkomstdisk på flyplassen i Zürich for deg som skal til César Ritz Colleges og Culinary Arts Academy Switzerland i Luzern. Åpen fra 08.00 til søndag kveld 18.00. Disken er merket med César Ritz-logoen.

Så klart kan du ordne din egen reise med bil eller tog om du ønsker det!

Hvordan fungerer det med skoleuniformen?
Dressed for success! På alle våre skoler krever vi bruk av skoleuniform mellom visse tidspunkter, vanligvis mellom 07:00 og 19:30. Det kan kanskje føles litt annerledes, siden vi ikke har noe sånt i Norge. Men du kommer raskt til å venne deg til det, vi lover! Når du er vel plassert på skolen og campus kommer du til å få prøve uniformene og finne din størrelse.

Skolen stiller med: 1 blazer, 1 bukse/kjole, 1 skjerf/slips, 1 navnebrikke og nål. Det du trenger å ha med hjemmefra er svarte, rene klær, uten synlige merker. Du trenger også noen hvite skjorter til å ha på under jakken. Gjerne flere enn en.

Studenter som skal arbeide på kjøkkenet kommer også til å få disse uniformene.

Øvrige klær: Et ekstra antrekk (business suit) som du kan bruke når uniformen din er på vask. For å bruke antrekket må du fylle ut et skjema i resepsjonen.
Selv om Sveits er vakkert som et postkort har du også vinter. Ikke glem vinterjakke, lue, votter og vintersko.

Hvordan fungerer det med mat på skolen?
Vi tar ansvar for å holde deg mett og glad hver dag! Vi serverer tre måltider alle hverdager og to i helgene. Ofte er det flere retter å velge mellom. Har du spesielle allergier eller restriksjoner knyttet til religion? Kontakt studentveilederen din.

Utenom kantinen og restauranter har vi også snacksmaskiner på alle skolene hvor du selv kan kjøpe enkel mat og godteri.

Hva skjer når jeg er godt på plass på skolen?
Alle skolene ordner en guidet tur som viser deg rundt i alle skolens lokaler. Mange skoler har også velkomstfest i begynnelsen av semesteret, en såkalt «ice breaker». Mange klasser organiserer noe sosialt sammen for å bli bedre kjent.

Når du er vel installert på rommet ditt og har tid til overs, anbefaler vi at du tar en tur rundt på skolen for å bli kjent med medstudentene dine. Ta deg tid til å gå rundt i nærområdet. Det er mange koselige kaféer, restauranter, barer og butikker å oppdage.