Møt deres nye Student Ambassadør Forum-presidenter

Du har sikkert hørt talene deres, sett dem i gangene på skolen og kanskje har du også til og med fått et varmt smil og en velkomst da du ankom den første dagen. Student Ambassadør Forum (SaF) har fått ny president og visepresident. De er her for deg som student og gjør alt for at din tid på skolen skal bli så bra som mulig. Nå er det på tide å introdusere dem!

Etter å ha holdt taler og stemmeafgivning, er en ny præsident og visepræsident valgt på HIM. Vi grep sjansen til å sette oss ned for å prate med Gaelle Boutros og Felix Linnarinne. Hva ønsker de å oppnå i SaF og hvordan vil de hjelpe og støtte deg som medstudent?

Møt deres nye Student Ambassadør Forum-presidenter 5

Hei og gratulerer med seieren! Fortell, hvem er dere og hvor kommer dere fra?

Gaelle: – Jeg ble født i Libanon, men bor på Laholm, som ligger i Sverige.

Felix: – Jeg kommer fra Esbo i Finland.

Mange har nok allerede sett dere i gangene på skolen, men hva studerer dere?

Gaelle: – Jeg er på min siste semester her på skolen og studerer Luxury Management.

Felix: – Jeg er på min fjerde semester, så jeg har ikke startet spesialiseringen ennå, men det kommer til å bli Finans.

Hvilke planer har dere etter skolen?

Gaelle: – Jeg lurer på å starte med salg og markedsføring, jeg synes det virker interessant. Jeg har allerede jobbet mye i restaurantbransjen. Å studerre til en master er også aktuelt fremover.

Felix: – Jeg vil bli her i Sveits. Sveits er landet for hospitality. Jeg vil jobbe som General Manager eller på økonomiavdelingen i et stor firma. Jeg vil også inspirere andre hjemme i Finland til å se at hospitality er et fantastisk yrke.

Fortell om rollene deres i SaF.

Gaelle: – Siden jeg har vært på skolen i over 1,5 år, vet jeg hvordan det meste funker og hva som trenger en forandring. Jobben min er å se til at elevene som allerede er her, og de nye som kommer, føler at skolen virkelig lytter til dem.

Felix: – Jeg har tidligere vært Green Ambassadør i SaF, der hadde jeg oppsyn med skolens miljøvalg og policy. Som skandinaver synes jeg miljøspørsmålet er viktig, og så at dette området trengte forbedring på skolen. Nå er jobben min å assistere Gaelle så hun kan være en så god president som mulig. Som visepresident er jeg involvert i alle ambassadørenes jobb og spørsmålene de møter.

Hva vil dere oppnå i løpet av deres tid som president/visepresident?

Gaelle: – For meg er skoleuniformene viktig. Jeg synes det blir for sterilt og upersonlig. Vi kan fortsatt være profesjonelle mens du har din egen still. Dette er noe som blir bestemt av Swiss Education Group, og for tiden treffer vi alle som kan hjelpe oss med saken. Jeg vil også at elevene skal føle at de blir hørt. Mange elever har veldig gode idéer, men vet kanskje ikke helt hvordan de skal nå ut med dem.

Felix: – Jeg ble inspirert av de to tidligere presidentene, to svenske jenter. Jeg så den gode jobben de gjorde og kjente at jeg ville fortsette å forvalte det. Spesielt i disse tider med Covid-19 – nå trenger vi å være så gode vi kan for studentene. Alle her på HIM er til syvende og sist en liten familie og vi må alle, nye som gamle studenter, kjenne oss velkomne og være glade for å være her.

Hva slags tips har dere til dem som leser dette og vil stille til valg neste semester?

Gaelle: – Ta sjansen! Hold en god tale og vær lidenskapelig opptatt av stillingen du søker til. Det er mye jobb med møter etter skoletimene og å passe på at folk gjør det de skal. Vi er til for elevene og må høre på hva de trenger.

Felix: – Når du skriver talen din må du ikke snakke om deg selv – snakk heller om andre og hvor bra de er. Minn folk på hvor bra det er her, men at det alltid kan bli bedre. For det handler ikke bare om deg, men det handler om alle.

Møt deres nye Student Ambassadør Forum-presidenter 6