#Karrieremål: 5 steg til å legge opp en perfekt karrierevei

Nåværende HIM student Evelyn deler de 5 stegene hun tok for å oppnå karrieremålene sine.

Noen ganger er det vanskelig å ta rett valg, men etter jeg visste hva jeg savnet i de forrige studiene mine, visste jeg hva jeg letet etter.

Hei, jeg heter Evelyn Grosschmidt og jeg er 22 år. Jeg vokste opp i Sveits, men jeg kommer opprinnelig fra Slovakia. Aller først påbegynte jeg medisinske studier, men jeg fant fort ut at det ikke var den retningen jeg ville. Livet mitt besto av å studere helt alene, og jeg hadde sjelden tid til å gå ut, noe som førte til at jeg ikke hadde mye kontakt med andre mennesker. Jeg valgte å endre retningen min til Hospitality Management og begynte på Hotel Institute Montreux.

Steg 1: Velg rett miljø, og følg drømmene dine!

Noen ganger er det vanskelig å ta rett valg, men etter jeg visste hva jeg savnet i de forrige studiene mine, visste jeg hva jeg letet etter.

Jeg visste at jeg hadde lyst til å studere sammen med mennesker fra hele verden.

Jeg valgte Hotel Institute Montreux og Hospitality fordi jeg var på utkikk etter et studie hvor medstudenter kom fra hele verden. Jeg forelsket meg i skolen like etter at jeg besøkte studiestedet og bestemte meg for å søke med en gang. Montreux er fantastisk – det føles absolutt ikke som å være i Sveits. Her har du palmetrær, fint vær og en stor innsjø, og det gir deg følelsen av å være på ferie ved stranda – jeg liker meg virkelig her.

Steg 2: Sett målene dine og fullfør dem!

Gjennom studiene på Hotel Institute Montreux, må studentene gjennom to seksmåneders praksisplasser.

Jeg har alltid visst at jeg ønsket å reise til Dubai, og når jeg startet studiene mine satte jeg meg et mål om å fullføre den første praksisplassen min der.

Når jeg tro på min første International Recruitment Forum (Som heter Fair organisert av Swiss Education Group), spaserte jeg rundt til alle bordene og spurte dem direkte om de kunne tilby en praksisplass i Dubai. Etter arrangementet, fikk jeg til min store overraskelse mange jobbtilbud over hele verden. Jeg mottok et tilbud fra Ritz Carlton i Wien, Østerrike, med St. Regis i Doha, Qatar og et annet på Tenerife, Spania. Men jeg visste at jeg så etter et pulserende sosialliv, og hadde virkelig tro på Dubai!

Og så kom det! Jeg mottok en e-post fra en Human Resource Manager fra Grand Hyatt i Dubai som sa “Velkommen til Grand Hyatt”! Ønsket mitt hadde gått i oppfyllelse. Derfor skal jeg under opplæring i Front Office Management i sommer!

Steg 3: Forberedelse er nøkkelen!

Vi mottar fabelaktig opplæring om karriere og forberedelse via MyCareer, bl.a. om hvordan vi skriver en CV, et motivasjonsbrev og hvordan man mestrer et intervju.

Jeg kan se framgang fra jeg startet studiene, og min profesjonelle utvikling har forbedret seg på veldig kort tid.

Jeg påbegynte studiene mine i oktober 2016, og fra da til nå så har jeg fått gode kunnskaper om hotelledelse og hotelladministrasjon. I tillegg til det, hadde språkkunnskapene mine forbedret seg takket være programmet som ble undervist på engelsk. Dette har hjulpet både selvtilliten og selvbevisstheten min.

Steg 4: Søk etter utfordringer, og ikke ta deg til rette med det ordinære!

Jeg har aldri jobbet før – hverken utenlands eller i Sveits, så det å flytte og jobbe i Dubai vil bli en helt ny opplevelse for meg – en som jeg absolutt ser frem til.

Jeg kunne ha tatt sjansen på å bli i Geneva og jobbe i Sveits, men jeg ønsket noe helt nytt.

Jeg vet at Dubai kommer til å bli utfordrende. Jeg har hørt både positive og negative ting om destinasjonen, men jeg er klar og nysgjerrig på å opparbeide mine egne erfaringer. Jeg er glad og veldig motivert til å gjennomføre dette steget og påbegynne et nytt kapittel i livet mitt. Forrige semester på HIM viste meg hva jeg kan forvente, og hvordan jeg skal forberede meg til å håndtere ulike situasjoner under utplasseringen min.

Steg 5: Se mulighetene!

Jeg er veldig interessert i å legge opp den andre praksisplassen min i Hong Kong eller Singapore.

Jeg er på utkikk etter en utfordrende stilling på et veldig internasjonalt sted.