Kristin Hambergs reise fra amatørbaker til kulinarisk OL-gullvinner

I den konkurranseutsatte verdenen av kulinarisk kunst er det sannsynligvis en av de stolteste prestasjoner å få en gullpris ved de kulinariske OL. For Kristin Hamberg, en alumne ved Culinary Arts Academy i Sveits, ble denne drømmen en glitrende realitet.

Kristin Hambergs reise fra amatørbaker til kulinarisk OL-gullvinner 7Kristin spilte en viktig rolle i det svenske lagets nylige seier, og designet dessertene som hjalp dem med å vinne gull i den prestisjetunge kulinariske konkurransen. Reisen hennes fra en 10 år gammel jente som ser på bakerivideoer på YouTube til en kulinarisk mester er et bevis på drivkraften og utdanningen.

Når hun reflekterer over seieren, sier Kristin,

Det var utrolig! Det var en lettelse fordi vi faktisk konkurrerte i verdenscupen i 2022 og kom på fjerdeplass. Det var veldig vanskelig, og jeg kan definitivt si at det føles mye bedre å vinne enn å tape! Det var en stor lettelse, og å gjøre det med et team var fantastisk.

Utdanning som gir suksess

Kristen krediterer mye av suksessen hennes til året hun studerte ved Culinary Arts Academy. «Som en ung jente i bransjen kan det være ganske skremmende å prøve å nå målene dine, men å ta det første skrittet, å reise til Sveits og studere ved Culinary Arts Academy, dyttet meg virkelig i riktig retning. Etter det tenkte jeg: ‘Mens jeg er i denne rollen, kan jeg bare fortsette!’».

Kristin Hambergs reise fra amatørbaker til kulinarisk OL-gullvinner 8For tiden frilanser Kristin med en spennende ny satsing rett rundt hjørnet, og Kristin hørte først om Kulinarisk Kunstakademis høyere diplom mens hun fortsatt gikk på videregående i Sverige. Etter å ha utforsket et annet alternativ nærmere hjemmet, slo hun seg ned på den ærverdige sveitsiske skolen, tiltrukket av utsiktene til å studere i utlandet og lære “de internasjonale konditoriene”. Hun forklarer, “Jeg ønsket å utforske mer av det som finnes i utlandet og lære mer om sjokolade, spesielt. Det var det som hjalp meg til å bestemme meg.»

I løpet av to perioder og et seks måneders praksisopphold på Grand Hotel Les Trois Rois i Basel, finpusset Kristin ferdighetene sine innen konditori og bakeri ved siden av å fordype seg i franskundervisning og et internasjonalt forretningskurs. Hun fant undervisningsstilen ved akademiet som bidrar til vekst og kreativitet, og berømmet lærerne som “veldig, veldig talentfulle og veldig flinke til å dele kunnskapen sin.”

Med en gjennomsnittlig klassestørrelse på rundt 15 elever, følte Kristin at hun befant seg i et miljø som tilrettela individuell oppmerksomhet og støtte. Denne personlige tilnærmingen, kombinert med mulighetene til å utfordre seg selv på en «morsom og spennende måte», gjorde at hun kunne blomstre akademisk og kreativt.Kristin Hambergs reise fra amatørbaker til

Kristin Hambergs reise fra amatørbaker til kulinarisk OL-gullvinner 9Utover det akademiske fremmer Culinary Arts Academy nettverksmuligheter for studenter, noe Kristin beskriver som «en stor prioritet for skolen». «Vanligvis, i restaurantbransjen, er det ikke mange digitale muligheter for nettverk, men skolen oppfordrer deg til å gå på LinkedIn eller apper og komme deg ut i verden. Det er definitivt skummelt, men det er viktig å ta sjanser og ikke være redd; det hjelper mye.”

Post-grad konditorveien

Etter at hun hadde fullført programmet, fikk Kristin raskt jobb på hotellet hvor hun fullførte praksisperioden, og derfra startet karrieren “bare i gang”. Når hun reflekterer over åpningen av denne sentrale døren, husker hun: “Uten skolen ville det vært vanskelig å tvinge deg selv ut og oppnå drømmene dine, men de hjalp mye med det.”

Kristins reise er et eksempel på de bemerkelsesverdige karrieremulighetene som tilbys studenter ved Culinary Arts Academy. Med hennes ord: «Jeg er veldig glad for at jeg gikk den veien jeg gjorde. Det åpnet mange dører, og uten skolen hadde jeg nok ikke vært der jeg er i dag. Så jeg er bare veldig takknemlig for det.»