Den sveitsiske hotelldriftsskolen som åpner for en verden av muligheter

For bare to år siden ville Synne Gjermundsen Mork ha fortalt deg at karriereveien var satt. Den 24 år gamle nordmannen hadde fått en drømmejobb som innholdsprodusent for en av Norges største musikkfestivaler. Som skjebnen ville, ville rollen lede henne mot en helt ny karrierevei.

Den sveitsiske hotelldriftsskolen som åpner for en verden av muligheter 9«Mens de jobbet på festivalen, trengte de hjelp med arrangementsplanlegging. Jeg fikk sansen for det og ble virkelig forelsket, så jeg følte at jeg trengte å bygge videre på denne lidenskapen jeg hadde oppdaget, sier Synne.

Synne var opptatt av omskolering og meldte seg på Studentums nyhetsbrev. Det var gjennom plattformen hun først oppdaget Bachelor of Arts (BA) i Hospitality Management ved Swiss Hotel Management School (SHMS).

Det som skilte SHMS fra konkurrentene var muligheten til å spesialisere seg på Events – en funksjon som fanget Synnes interesse og påvirket hennes beslutning om å melde seg på.

Det gjorde ikke vondt, legger hun til, at SHMS-campus ligger i et fantastisk tidligere palass høyt over den pittoreske sveitsiske byen Montreux. “Hva er ikke å like?”

En helhetlig utdanning

Den sveitsiske hotelldriftsskolen som åpner for en verden av muligheter 10Nå på sitt andre år har Synne fullført ett helt semester samt et seks måneders internship ved The Retreat at Blue Lagoon Island.

Gjennomføring av det treårige BA-programmet innebærer 12 måneders praksisopphold fordelt på de to første årene av programmet. Synnes klassekamerater begynte på praksisplasser på like glamorøse steder, fra Miami til Dubai.

“Du trenger ikke å gjøre foran huset,” forklarer Synne. «Folk driver med markedsføring, eller salg, egentlig hva de vil. Du kan tilpasse utdanningen til den erfaringen du ønsker å få.»

Nå tilbake på campus i Caux, er Synnes gjennomsnittsuke fylt med et mangfold av klasser som husholdningsledelse eller regnskap, samt gruppearbeid med klassekameratene.

Språktimer er en nøkkelkomponent i læreplanen, med studenter som har muligheten til å studere enten fransk eller tysk – begge essensielle språk for de som ønsker å jobbe på et av Sveits mange prestisjefylte hoteller.

«Hvis du vil ta et internship i Sveits, som mange av studentene ønsker å gjøre, må du snakke enten fransk eller tysk», forklarer hun.

Med sine første praksisplasser under beltet, forbereder andreårsstudentene seg for en ny utfordring: planlegger et arrangement for betalende kunder. – Mange her går rett ut av videregående, så de er ikke vant til å jobbe lange dager, noe man lærer mens man jobber på restaurant eller hotell, forklarer Synne. “Så det er veldig nyttig å lære disse ferdighetene når du organiserer et stort arrangement som dette.”

Opplevelser fra den virkelige verden

Den sveitsiske hotelldriftsskolen som åpner for en verden av muligheter 11Mens programmet gir gode muligheter til å lære det praktiske ved gjestfrihet, understreker Synne de like uvurderlige mulighetene for nettverksbygging det gir.

Arrangementer som International Recruitment Forum (IRF), holdt på SHMS, skaper forbindelser mellom studenter og verdens ledende gjestfrihetsmerker. “Hilton er der, Four Seasons, Marriott, alle de store merkene, for å rekruttere praktikanter. Forrige semester fikk jeg ni tilbud på IRF, så jeg kunne velge i stedet for å desperat prøve å finne et sted å gjøre praksisen min.»

Synnes opplevelse på The Retreat at Blue Lagoon Island var ikke bare et attraktivt tillegg til CVen hennes. Det fungerte som et sentralt øyeblikk for å utvikle ferdigheter hun visste ville være avgjørende i hennes fremtidige karriere. — Før hadde jeg opplevd det som vanskelig å føle at jeg hadde myndighet til å delegere oppgaver, innrømmer hun. “Men etter mitt første praksisopphold føler jeg meg mye mer trygg på å lede et team.”

En lys fremtid

Den sveitsiske hotelldriftsskolen som åpner for en verden av muligheter 12Når hun nærmer seg midtveis i programmet, føler Synne seg trygg på fremgangen mot å nå sitt endelige mål: eventledelse på et hotell eller et annet stort sted.

Når hun ser fremover, mener hun utdannelsen ved SHMS har utstyrt henne med nødvendige verktøy for utfordringene og mulighetene som ligger foran henne. “SHMS har hjulpet meg å vokse så mye, både personlig og profesjonelt.”

Hvis Synne kunne gi en bit av visdom til fremtidige studenter, ville det være å omfavne det harde arbeidet og gleden som venter. “Vær forberedt på å møte noen flotte mennesker og fantastiske ansatte,” sier hun. “Takket være SHMS vil du ha et nettverk av mennesker i bransjen å nå ut til, enten du søker råd eller anbefalinger for potensielle karrieremuligheter.”