Lærer fra et ekte “ikon” i London, England

Lærer fra et ekte “ikon” i London, England 1

Etter 1 fullført år med hotellstudier på Hotel Institute Montreux, så fikk Benedikt Beckenbauer muligheten til å ta sin lærlingstid med det ikoniske britiske hotellet, The Dorchester London.

Etter noen måneder i sin nye jobb så møtte vi han i den britiske hovedstaden for å finne ut hva han syntes om yrke, hva som gjør det så spennende og hvordan hans nye liv i London var.

Min lidenskap for gjestfrihet var noe som begynte tidlig.  Jeg har alltid hatt glede av å reise til nye land og oppleve nye kulturer. Det å oppleve nye kulturer åpner virkelig tankene dine.

Benedikt har alltid hatt glede av å være vert for arrangementer både hjemme hos seg selv og andre steder. Han har alltid blitt fortalt at han virkelig skjemmer sine gjester når han først begynner.
Blandingen av å engasjere seg med gjester, lede grupper av mennesker og administrere eiendom var den perfekte kombinasjoenen for han.

Dette er en folkeindustri og det handler om å gå over forventingene som har blitt satt og skape ekstraordinøre erfaringer, uansett hvem gjesten er.

Dette yrke er stort og det finnes et hav av forskjellige skoler å velge melllom, så hvorfor valgte du akkurat å studere i Sveits og på Hotel Institute Montreux (HIM)?

Det tok meg ikke lang tid å finne ut at de mest kjente gjesteskolene ligger i Sveits, landet hvor denne voksende industrien kommer fra. Jeg bestemte meg for å være på utkikk etter den beste skolen, hvor de har de mest erfarene lærerene og et personlig bånd melllom studenter og mentorer, og det var slik jeg fant HIM.

Muligheten for å virkelig lære alt innenfor gjestfrihet var veldig viktig for Benedikt, og etter bare 1 års studering så ble han valgt ut av 300 andre studeter til å gjennomføre et internship program ved den ikoniske The Dorchester London – noe som er en utrolig mulighet.

Muligheten til å både jobbe og studere i utlandet, er en utrolig erfaring. Det er noe som utforderer deg og du vil vokse både profesjonelt og personlig om du har sjansen til å gjøre noe slikt. Jeg tror at de som har internasjonale erfaringer, er de som er gode problemløsere og viser mer kreativitet. Og for å lukkes i dag, så må du sette høye mål.

Benedikt beskriver mennesker i London som ambisiøse og gode ledere. De prøver alltid å få det beste ut av deg.

Menneskene her i London er enkle å bli kjent med, du vil kunne få nye venner veldig enkelt. Jeg liker at det er en by som er flerkulturell, det gir deg muligheten til å lære fra forskjellige kulturer, og det er nøkkelen i mitt yrke.

Så hva med dine fremtidige ambisjoner?

Om 10 år håper jeg at jeg arbeider som en daglig leder for et ny åpent hotell. Alt jeg lærer på Dorchester, kunnskapen og måten de jobber på, det er hva som lager grunnlaget for resten av mitt arbeidsliv.

Sist, men ikke minst, hvordan sjamer du personalet på et hotell?

Svaret på dette spørsmålet er veldig enkelt, men fra en tid til en annen så er dette noe som gjestene glemmer å bruke. Det er så enkelt som å si takk, og vær så snill, spørre om hvordan vi har det. Det handler om takknemlighet. Som en gjest, så burde du gi vennligheten du får tilbake til de ansatte.