Tar sine første skritt mot å åpne et hotell

Tar sine første skritt mot å åpne et hotell 1

Hvorfor valgte du å studere gjestfrihet?

Selv om jeg selv vokste opp i den sørlige delen av Sverige, så fikk jeg ofte anledningen til å bli med min far å forretningsreiser til Stockholm da jeg var liten. Han bodde alltid på det samme hotellet, så vi fikk derfor sjansen til å bli kjent med de ansatte. Jeg husker at jeg ofte fikk lov til å hjelpe ved å sitte i resepsjonen, åpne døren for gjestene og andre småting. Det var noe jeg hadde det mye moro med.

Gjennom min barndom reiste vi mye og jeg elsket muligheten til å oppdage nye kulturer og møte nye mennesker. Det er mye av hotellbransjen som passet perfekt til meg

Hva syntes du så om utdanningsprogrammet på Hotel Institute Montreux så langt?

Det er en veldig spennende opplevelse! Jeg får muligheten til å bli kjent med mennesker fra hele verden, lærerne som arbeider ved denne skolen er kunnskapsrike og timene er veldig spennende. Jeg føler at vi allerede har lært hvordan et hotell skal drives.

Hvor var din første praktikant plass?

Jeg fikk min første praktikantplass hos Castello di Casole, det er et 5 stjerners luksushotell i Toscana, italia. De har blitt rangert som det aller beste feriestedet i Europa 5 år på rad av Travel + Leisure. Jeg jobbet 4 måneder på kontoret og 2 måneder med Concierge tjenester. Hotellet var så vakkert og det var et fantastisk sted. Jeg hadde mye moro med å jobbe i en helt ny kultur.

Hva var den største utfordringen med å være praktikant?

Det var uten tvil kulturforskjeller! Vi fra skandinavia er stolte av å være punktlige og organiserte, det er ikke det samme i Italia.

Jeg måtte ofte minne meg selv på å ta et skritt tilbake, huske det at forskjellige kulturer har forskjellige måter å jobbe på.

Tar sine første skritt mot å åpne et hotell 2

Hva er drømmen din for din fremtidige karriere?

Jeg drømmer om å drive mitt eget hotell! Etter jeg har fullført denne utdannelsen ønsker jeg meg også erfaringer i PR, salg og markedsføring på 5 stjerners hotell bransjen. Etter alt dette drømmer jeg om at jeg kan starte mitt eget hotell et sted i Skandinavia eller Europa.

Jeg er lidenskapelig for yoga, meditasjon og slike ting, så min aller største drøm vil være å kunne åpne et yoga resort!

Om du skulle gitt råd til noen andre studenter som er interesserte i å studere gjestfrihet i Sveits, hva ville det vært?

Tar sine første skritt mot å åpne et hotell 3

Jeg ville sagt at de virkelig burde ta sjansen! Hotellskoler i Sveits er de skolene som er mest kjent i verden. De vil gi deg en større sjanse for å få en jobb i fremtiden. Utdannelsen du får her er en av de beste og du har det mye moro. Om du virkelig er usikker, så er mitt råd å delta i «Open House» med Swiss Education Group for å kunne få muligheten til å se de forskjellige skolene, møte lærere og andre studenter og kunne stille spørsmål.