“Ingenting kunne ha forbedredt meg på dette, det alle snakker om, kultursjokk!»

“Ingenting kunne ha forbedredt meg på dette, det alle snakker om, kultursjokk!» 1

Vi fikk muligheten til å ta en prat med Antonio Frances, Hotel Institute Montreuz student, han er for øyeblikke en lærling på ITC-hotellet i Mumbai. Vi ba han om å fortelle oss om erfaringer som han har fått ved å bo i et så fascinerende land, som han gjør.

Hvorfor valgte du å være lærling i India?

Dette er et spørsmål som jeg blir spurt daglig, det er noe jeg har svart på så mange ganger, at jeg ikke engang selv husker hvor mange ganger jeg har svart på dette. Men det er en ting jeg husker angående det, det er at hver gang jeg svarer på dette spørsmålet, så er svaret forskjellig.  Det var så mange ting som førte meg til Mumbai, og det å bare sette et svar på dette spørsmålet virker urettferdig.

Det er alt fra utfordringen, det å finne noe som en student fra Hotel Institute Montreux ikke har opplevd før, til å få muligheten til å være for meg selv for 5 måneder og være på et sted som ingen andre kunne ha forberedt meg på. Dette er typen av svar jeg kommer med til dette spørsmålet. Jeg tror at alt i alt så ønsket jeg meg et slags eventyr.

En ting som virkelig er sikkert er at jeg kunne ikke ha gjort det eller fortsatt å være her uten støtte og oppmuntring fra venner og familie, spesielt fra kjæresten min.

Opplevde du kultursjokk? Kan du gi oss noen eksempler?

Jeg har bodd i 4 forskjellige land, gått på 12 forskjellige skoler og har gjennom livet vært eksponert for utrolig mange forskjellige kulturer, men allikevel kunne ingenting ha forberedt meg på hva alle snakker om, dette kultursjokket. Jeg husker å bruke den tradisjonelle indiske transportmetoden, den berømte 3-hjul bilen, om det kan kalles en bil, i løpet av mine første uker i byen så hadde jeg mange panikkanfall.

India er en helt annen verden, og det er noe ikke mange skjønner tror jeg. Det jeg mener er at det er en britisk koloni og hver eneste dag finner jeg meg selv gående i gatene og kan ikke snakke med noen som er der for de snakker ikke engelsk.

Det å forklare for noen hvor viktig noe så enkelt som toalettpapir er, eller snakke om arrangert ekteskap og innse at de fleste av menneskene synes er helt greit, det kan være veldig slitsomt. Hver eneste dag møter jeg på noe, det kan skremme meg, men først og fremst så utfordrere det meg.

Hva liker du best ved å jobbe i India?

Jeg tror det aller beste ved å jobbe her er detaljene som Mr. Nitin Bahl stiller som krav til lærlingene. Jeg har fortalt denne historien mange ganger, men jeg ble målløs da det skjedde. Når jeg først kom hit var ikke Mr. Bahl her, og han kom tilbake etter 2 uker etter jeg hadde begynt. Det aller første han spurte meg om var «hvor mange gram Ferrero Roche ble funnet på vårt rom?». Det er ikke hver eneste dag at noen kommer å spør deg om en et slikt spørsmål, iallfall ikke for meg før jeg kom hit. Hver eneste dag kommer det et slikt spørsmål, enten om sjampo eller en bestemt gaffel. Det har tvunget meg til å bli mer oppmerksom på hver eneste detalj. Og dessuten er det en veldig fin ting og kunne få lære mens man jobber i en profesjonell verden. En mulighet som HIM hjalp til å gjøre til virkelighet.

India investerer mye når det kommer til gjestfrihet, er du enig i det?

Indiske virksomheter vokser og holder en høy standard, sammenlignet med andre internasjonale kjeder. Jeg ble lært, akkurat som alle andre gjestfrihet lærlinger, at gjestene er alt som betyr noe i dette yrke, men her i India så blir gjestene/kundene beskrevet som guder.

Følelsen av gjestfrihet er innenfor den indiske kulturen.

Både Oberoi Group og Taj Hotels Resorts & Palaces er kjent for deres ekspertise og de er indiske kjeder som har utvidet seg i utlandet, og kun bevist nivået på kvalitet selv utenfor India. En annen faktor er den store tilgjengeligheten av den mest verdifulle ressursen for denne industrien, mennesker. India leverer en bemerkelsesverdig godt trent arbeidsstyrke til en veldig god pris, og da India er et ekstremt attraktivt turistmål, er internasjonale kjeder funnet over hele landet. Det er et land du virkelig må se.

Hvilke tips vil du gi til andre studenter som ønsker å jobbe i India?

Det første rådet jeg ville gitt dem var, ta godt vare på magen din i løpet av de første ukene, det var der jeg gikk feil. Maten her kan til og med tulle med de tøffeste magene. Mitt andre råd er å ikke konvertere prisene, tenk deg at 1 indisk rupee er 1 euro eller hva valutaen i landet ditt er. Om du ikke gjør det kommer du til å bli blakk veldig raskt, da alt virker veldig billig. Dette er også noe jeg opplevde. Mitt siste råd eller tips, kall det hva du vil, er om det er en annerledes opplevelse du er på utkikk etter, så er India virkelig stedet du bør reise.

Forbered deg å å bli sjokkert, vær klar til å lide, til å slite men bli overrasket over det utrolige landet og kulturen.