3 cheers for Hotel Institute Montreux

3 cheers for Hotel Institute Montreux 5

Felix Linnarinne fra Finland forteller hvordan en historie om cheerleading førte ham til Hotel Institute Montreux og videre til Dubai.

På militærtjeneste hjemme i Finland, har Felix Linnarinne lovet seg selv at hvis han lykkes i å komme inn på sin drømmeskole blir han med i en cheerleading team. Nå, halvveis gjennom bachelorgrad ved Hotel Institute Montreux, ikke har han bare lært noen kule dansetrinn å vise, men også fått et rikt studentliv som utfyller utdanningen han får.

Cheerleading

Jeg har alltid ønsket å se verden, og jeg skjønte at å jobbe i hospitality-bransjen vil hjelpe meg å oppfylle denne drømmen. Jeg visste også at Sveits passer best for å studere dette, men det var bare på min obligatoriske militærtjeneste i Finland, da jeg så en historie om cheerleading-teamet på Hotel Institute Montreux og bestemte meg: “jeg vil gjerne være en cheerleader enn i militæret. Hvis jeg kommer inn på denne skolen, blir jeg med i deres cheerleading team.”

Noen måneder siden var Felix en student på campus ved Hotel Institute Montreux og den eneste mannen i cheerleading team.

“Jeg hadde ingen dansebakgrunn. I virkeligheten var jeg forferdelig i det. Men jeg var nysgjerrig å prøve alt fra å løfte lagkameratene mine til å svinge pom-poms. Etter militæret var jeg så spent å få denne utdanningen. Jeg kunne ikke vente med å oppleve verden.”

3 cheers for Hotel Institute Montreux 6

Bærekraft

Studiene ved Hotel Institute Montreux har også gitt Felix muligheten til å forfølge et annet tema han er lidenskapelig opptatt av: bærekraft. “Som barn har jeg lært viktigheten av å ta vare på miljøet i tillegg til å ta ansvar for mine handlinger. Nå som jenvoksen, vil jeg ta beslutninger jeg er stolt av og tror vi alle må jobbe sammen for å bekjempe klimaendringene.

“I år hadde jeg et privilegium å representere Hotel Institute Montreux på Sustainable Hospitality Challenge. Det var totalt 36 hospitality-baserte universiteter i begynnelsen av konkurransen, og teamet på tre som jeg var en del av, kom helt til finalen!

“Å være i finalen var en stor ære for oss. Vi hadde en fantastisk tid, møtte nye mennesker og utvekslet våre ideer! Vi vant ikke, men opplevelsen var utrolig fin og vi var i stand å visa at Hotel Institute Montreux er blant de beste hospitality-undervisningssteder i verden.

Felix mener at kvalitetsutdanningen han har fått på Hotel Institute Montreux har bidratt til en god resultat på Sustainable Hospitality Challenge. “Som student oppfordres jeg til å tenke med å utforske, analysere og komme til mine egne konklusjoner. Jeg har utviklet sterk kritisk tenkning som hjelper meg, for eksempel, se når selskaper er skyldige i greenwashing. (NB: greenwashing er prosessen med å formidle et falskt inntrykk eller gi villedende informasjon om hvordan selskapets produkter er mer miljøvennlige).”

Kulturelt mangfold

Med nesten 40 nasjonaliteter på campus, lærer studentene også fra ulike perspektiver som finnes i flerkulturelle lag og arbeider sammen for å finne løsninger på virkelige problemer, for eksempel spørsmålet om bærekraft.

“I fjor fikk vi i oppdrag å komme med ideer om hvordan man åpner et miljøvennlig hotell. Det var veldig interessant å se hva vi kom opp med som et lag.”

Holde seg fysisk aktiv

Så interessant og dynamisk som undervisning kan være, er det viktig å opprettholde en sunn balanse mellom arbeid og liv. Derfor engasjerer Felix seg i en rekke idretter. “Jeg elsker sport som hjelper meg å holde meg sterk, ikke bare fysisk, men også mentalt. Jeg har spilt ishockey i 15 år og amerikansk fotball i 5 år. På Hotel Institute Montreux har jeg tilgang til et treningsstudio, og det er mange muligheter til å spille fotball, volleyball, badminton, basketball…og mer!”

To ganger i året deltar skolen også På en sportsdag som samler studenter fra alle Swiss Education Group skoler som deltar i en vennlig konkurranse.