Suksess i design via serveringsbransjen

Hva serveringsbransjen ga denne alumna for en vellykket karriere i design. Intervju med Pascale Müller.

Hva var ditt høydepunkt på SHMS?

Sosialt, var det å møte mennesker fra hele verden. Nå har jeg venner i New Zealand, Hong Kong, USA, over hele Europa og i Afrika.

Faglig, det å designe et hotell for vår prosjektoppgave. Dette prosjektet ble egentlig om å ‘smelte’ alt fra serveringsbransjen og designe kunnskap for noe unikt. For prosjektet fikk vi en kundebrief som anga målgruppe, antall etasjer, rom, osv., akkurat som det ville virkelig være på et designbyrå. Men gitt informasjon hadde vi frihet til å utvikle våre ideer så som vi ønsket.

Jeg var fascinert av hvor forskjellig hvert konsept var, selv om alle begynte med et identisk oppdrag.

Suksess i design via serveringsbransjen 7

Hva slags karrierestøtte fikk du i løpet av studiene?

Praksisavdelingen var svært hjelpsom med en blanding av F2F veiledning, seminarer og kurs om CV-skriving, personlig presentasjon og intervju tips og teknikker.

Vi hadde en fantastisk, veldig behagelig praksiskonsulent som forberedte meg til min første Skype-intervju fordi jeg var helt skremt. Han forklarte prosessen, hva man bør og ikke bør gjøre og ikke gjøre, ga meg gode tips slik at jeg følte meg virkelig forberedt.

Hele miljøet på skolen hjalp meg å bli mer åpen, aktiv person og kjenne mine styrker og svakheter.

Suksess i design via serveringsbransjen 8

Hvor vanskelig var det å finne jobb innen design etter studiene?

Under studiene fikk jeg en relevant erfaring i design takket være to praksisopphold i London og Zürich. Jeg jobbet hardt, og samme byrå i Zürich ansatte meg kort tid før jeg ble ferdig med studiene. Jeg har vært der siden da, for ca. tre år nå, og ble forfremmet til Junior Designer ganske fort. Nå er jeg veldig spent på å kunne lede mine egne små prosjekter.

Suksess i design via serveringsbransjen 9

Hvor relevant er din hospitality-erfaring i design industrien?

Tekniske ferdigheter i serveringsbransjen som jeg utviklet under studiene har vist seg å være nyttig: jeg er ofte satt på hospitality-relaterte prosjekter, og spurt om min mening og innspill.

Soft ferdigheter som vi utvidet er ikke mindre viktige. Sjefen min bekymrer ikke seg om å ta meg til eksterne møter fordi jeg er høflig, diplomatisk, og vet hvordan vi må behandle kunder.

Blandingen av hospitality og design har gitt meg så mye mer enn kun program i design noensinne kan gjøre. Tekniske ferdigheter kan utvikles på vei men soft ferdigheter er det som vil virkelig sette deg fram fra de andre i bransjen.