7 grunner til at du bør gjøre praksis i utlandet

ifølge en HIM-student som er i praksis på Maldivene

Arbeidsgivere leter alltid etter talentfulle mennesker med demonstrert yrkeserfaring for å jobbe for dem. Som gjestfrihetsstudent ved Hotel Institute Montreux og praktikant ved femstjernede Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi, vet jeg fra første hånd at et internship er en fin måte å få ferdigheter og starte din profesjonelle reise. Men et internship i utlandet tror jeg kan skille deg ut fra mengden og gå til en triumferende internasjonal karriere. Les om min gjestfrihetspraksisopplevelse på Maldivene og lær syv grunner til hvorfor jeg valgte å bli internat i utlandet og hvorfor du også burde det!

Mitt navn er Tina Gjester Eikeland. Jeg kommer fra Norge og studerer gjestfrihet ved Hotel Institute Montreux (HIM) i Sveits. En unik ting med HIM er at den har et bredt nettverk av forbindelser med noen av de mest fremtredende gjestfrihetsbedriftene i verden.

Ved hjelp av skolen min og karrieretreneren min kunne jeg motta et praksistilbud på det luksuriøse Waldorf Astoria Ithaafushi, et feriested under Hilton-merket, på Maldivene. Deres visjon om å fylle jorden med lys og varme av gjestfrihet var det som fikk meg virkelig interessert.

Jeg har vært her på Maldivene i bare en måned nå, men praksisopplevelsen min har allerede overgått alle forventninger!

Jeg har fått en fantastisk mulighet til å lære og få en full forståelse av gjestfrihetsvirksomheten ettersom jeg får trene i de mange forskjellige avdelingene fra Spa og barneklubb til F&B, Housekeeping og Front Office-avdelingen, hvor jeg tar hovedopplæringen min. . Og her er de syv viktigste grunnene til at jeg synes du også bør velge å ta praksis i utlandet!

#1 Øk dine kommunikasjons ferdigheter

I gjestfrihetsbransjen vil du stadig møte mennesker fra hele verden, både som gjester og kollegaer. Et internship i utlandet er en fantastisk mulighet til å bli vant til å engasjere seg med mennesker fra hele verden og bli en god formidler. Hvis du er en nysgjerrig person og genuint interessert i å lære, vil arbeid i et fremmed land tilby verdifulle muligheter til å møte alle slags mennesker fra alle samfunnslag og lære om de forskjellige måtene å tenke på, forstå mennesker og deres behov bedre, og lære hvordan kommunisere slik at intensjonene dine alltid blir godt formidlet.

#2 Bygg et internasjonalt profesjonelt nettverk

Å reise til et annet land for å jobbe, spesielt hvis det er et velkjent feriested, lar deg møte talentfulle gjestfrihetsfolk med unik internasjonal bakgrunn og utvide ditt profesjonelle nettverk. Ikke bare kan dine kolleger og ledere bli dine karriereveiledere, men de kan også potensielt tilby deg internasjonale karrieremuligheter i fremtiden. Det er imidlertid viktig å velge en virksomhet du stoler på og som kan tilby deg det du leter etter.

7 grunner til at du bør gjøre praksis i utlandet 13

#3 Lær utenlandsk gjestfrihetspraksis

Et internship i gjestfrihet lar deg sette kunnskapen din på prøve og gir deg en grundig forståelse av gjestfrihetsoperasjoner. Internasjonal i utlandet lærer du imidlertid også om regionspesifikk praksis, som senere kan inspirere til innovative løsninger i din karriere hjemme eller gi deg en fordel i å bygge en internasjonal karriere. Jeg har lagt merke til at for eksempel Waldorf Astoria Maldives, som mange andre hoteller på Maldivene, fungerer litt annerledes fordi det ikke er noen drop-in-gjester. Alt til minste detalj må være forberedt og gjennomtenkt på forhånd. Jeg tror fordi jeg har blitt opplært i forskjellige avdelinger her, det viktigste jeg har lært er viktigheten av jevn kommunikasjon mellom avdelingene for å sikre en utmerket kundeopplevelse.

7 grunner til at du bør gjøre praksis i utlandet 14

#4 Oppdag nye kulturer

Noen ting kan du bare ikke lære ved å lese. Jeg tror at den eneste måten å forstå essensen av et land eller kultur er å faktisk tråkke en fot i en bestemt region, krysse de lokale grunnene, samhandle med folket og bli involvert i deres daglige rutiner. Maldivene har alltid vært på listen min. Som HIM-studenter er vi så heldige å ha tilgang til de beste praksistilbudene.. hva er vel en bedre måte å bli kjent med et land på enn å bo der i 4-6 måneder?! Det er en betydelig kontrast mellom livet mitt på denne øya og det jeg er vant til i Sveits og hjemlandet Norge. Jeg koser meg med å utforske landet og bli kjent med lokalbefolkningen og deres skikker!

7 grunner til at du bør gjøre praksis i utlandet 15

#5 Forbedre ferdigheter i fremmedspråk

Internasjon i utlandet er en flott mulighet til å jobbe med fremmedspråkkunnskapene dine. Du vil ha et ypperlig miljø for å øve på engelsk (eller et annet hovedspråk avhengig av praksisstedet), eller til og med å lære et nytt, lokalt!
I mitt tilfelle er engelsk den eneste måten jeg kan kommunisere med andre på Maldivene, det er ingen som snakker mitt morsmål her. Å praktisere det daglig gjør en verden av en forskjell, og jeg kan allerede se hvor mye jeg har avansert med det.

# 6 Voks som person

Noe av det jeg setter mest pris på er at jeg har vokst mer som person. Når du drar på internship i utlandet på egenhånd, oppdager du raskt dine styrker og svakheter. Det hjalp meg å begrense hva jeg vil gjøre i livet mitt og til og med hvordan jeg ønsker å være som person, på mine verdier.

Å komme seg ut av komfortsonen og inn på et ukjent sted og nye rutiner er en stor utfordring. Det er også en unik mulighet til å bli tryggere på deg selv fordi det er en utfordring du kan overvinne hvis du bestemmer deg for det. Og selv om det føles “tryggere” å bo et sted i nærheten av hjemmet, lover jeg at det vil være en opplevelse av livet ditt og noe du aldri vil glemme!

# 7 Lag uforglemmelige minner

Praksisplasser handler ikke bare om arbeid; det handler også om å knytte vennskap og reise på eventyr. Å bo i utlandet over en lengre periode gjør at du kan reise, prøve lokale aktiviteter og oppleve noe eventyrlig.

På fritiden har jeg allerede vært på pedagogiske utflukter, drevet med ikke-motoriserte og motoriserte vannsporter, snorklet og svømt med haiene, og jeg gleder meg til å dykke med haiene og se flere av de majestetiske skapningene i havverdenen. her på Maldivene.

Vi her også idrettslag på personalområdet hvor vi spiller fotball, volleyball, og andre spill med kollegaer med mer. Jeg har laget så mange vakre minner, og jeg er bare en måned tilbake!

*

Hvis du bestemmer deg for å ta et internship i utlandet, er mitt råd å alltid ha et åpent sinn og en god holdning. Ikke vær redd for å gjøre feil, og gi deg selv tid til å lære. Du trenger ikke være perfekt i alt, spesielt helt fra starten av.

Husk at hver person bringer noe unikt til bordet. Og selv om det føles “tryggere” å bo et sted i nærheten av hjemmet, lover jeg at det vil være en opplevelse av livet ditt og noe du aldri vil glemme.

Jeg er uendelig takknemlig for dette kapittelet i livet mitt og for alle menneskene jeg møter på veien, for tiden de dro for å lære og dele sine erfaringer og kunnskaper!


Av Tina Gjester Eikeland, Hotel Institute Montreux Student & Intern ved Waldorf Astoria Maldives Ithaafushi på Maldivene.