Jeg velger å jobbe for merkevarer som deler mine verdier

Intervju med en svensk student ved Swiss Hotel Management School

Denne uken snakket vi med en av våre bachelorstudenter fra Swiss Hotel Management School (SHMS) for å snakke om hans utdanning og karrieremål. Han er for tiden i praksis i salg og markedsføring ved femstjerners Westin Dragonara på Malta. 20 år gamle Albert Evans sier det var viktig for ham å strebe etter å jobbe for et hotell han trodde på og delte verdiene sine. Les hele artikkelen for å finne ut fordelene med å studere i Sveits, få et innsideperspektiv på hvordan en dag som salgspraktikant ser ut og mye mer!

Jeg velger å jobbe for merkevarer som deler mine verdier 1
Utsikten fra en balkong på Caux Campus.

Hei Albert! Hvordan er du som person?

Hei! Jeg er veldig utadvendt. Jeg elsker å møte nye mennesker fra forskjellige land med ulik kulturell bakgrunn. Jeg har ikke noe imot utfordringer og elsker å lære nye ting.

Hvorfor har du bestemt deg for å flytte til Sveits for å studere ved SHMS?

SHMS er ansett som en av de beste gjestfrihetsskolene i verden. For meg var det viktig å gå på en skole av dette kaliberet fordi jeg ønsket å motta best mulig utdanning for å følge lidenskapen min for gjestfrihet og forfølge mine karrieremål i gjestfrihetsbransjen. Dessuten, hvem vil vel ikke studere på et slott!

Jeg velger å jobbe for merkevarer som deler mine verdier 2
Klassekameratene mine og jeg på julemarkedet i Montreux.

Hvordan er det å studere ved SHMS?

Å studere ved SHMS er et av de beste valgene jeg noen gang har tatt! Man kan virkelig føle at foreleserne har erfaring i faget sitt og det er inspirerende å lytte til dem og deres historier. Alle elevene er veldig snille og høflige og du vil garantert få venner veldig raskt.

Tilbyr SHMS bistand i prosessen med å få et praksistilbud?

Skolen vår har karrierecoacher som kan hjelpe deg med å finne det som passer deg best og forberede deg til intervjuer og lignende. Vi har også nettverksarrangement på skolen hvor du kan møte representanter for kjente merkevarer og finne ut hva de ser etter.

Hvorfor tror du skolen legger så stor vekt på praksis?

Å gjøre et internship tror jeg er et av de mest avgjørende stegene for å få et godt grunnlag. Forelesninger er veldig nødvendige, men noen ting kan man bare lære på en arbeidsplass. Hoteller opererer også forskjellig fra merke til merke og fra land til land, så et internship kan gi deg ytterligere innsikt i et spesifikt selskaps eller lands tilnærming til gjestfrihetsbransjen.

Jeg velger å jobbe for merkevarer som deler mine verdier 3
The Westin Dragonara Resort på Malta.

Hvor gjør du praksisplassen din nå?

Jeg jobber for tiden på femstjerners Westin Dragonara Resort på Malta, og jobber med salg og markedsføring. Jeg har alltid ønsket å jobbe i Marriott-kjeden, og jeg følte at Westin passet perfekt for meg fordi merket handler om velvære og en sunn livsstil.

Er ditt velvære din høyeste prioritet?

Ja. Å ta vare på ditt fysiske og følelsesmessige velvære er avgjørende for å opprettholde et produktivt og positivt arbeids- og sosialt liv, og dette er noe jeg føler er oppnåelig. Jeg prøver å jogge hver morgen før jeg skal på jobb, så jeg er våken og våken når jeg kommer dit.

Jeg velger å jobbe for merkevarer som deler mine verdier 4
På kontoret på Westin Dragonara Resort under praksisperioden min.

Hvorfor ønsket du å ta praksis i salg og markedsføring? Er det noe du også vil gjøre i fremtiden?

Etter å ha jobbet i resepsjonen og andre avdelinger tidligere, men aldri på baksiden av huset, trodde jeg et praksisopphold innen salg og markedsføring ville gi meg en bedre forståelse av hvordan hoteller fungerer. Jeg ønsket å få en bedre forståelse av innsatsen som kreves for å selge rom og konferanserom.

Når du jobber i resepsjonen eller med arrangementer tar du stort sett vare på gruppen eller de besøkende, men du vet aldri helt hvordan eller hvorfor de velger vårt hotell. Og det var dette jeg fant fascinerende med hele prosessen. Jeg kan definitivt se meg selv forbli i salg i fremtiden.

Hvordan ser den typiske dagen din ut når du jobber på Westin på Malta?

Jeg bor i en studentbolig på hotellet, så jeg har kort vei til arbeidsplassen. Jeg kommer til kontoret kl 09.00, iført dress og slips. Jeg sjekker innboksen min først og svarer på ubesvarte e-poster. Senere sjekker jeg om vi har noen grupper som kommer den dagen og om det er noe vi kan hjelpe arrangementsteamet med. Hvis ikke, fortsetter jeg dagen min med å forberede kontrakter for gruppebestillinger, lage gruppeblokker ved å bruke Opera (Marriotts operativsystem som hjelper til med å planlegge kommende rom- og møteplasser) og skrive forslag til kunder som er interessert i hotellet vårt for å arrangere en konferanse eller et arrangement.

Akkurat nå er det høysesong for fritidsgjester på hotellet, så det er ikke mange arrangementer på gang. Men for noen uker siden hadde vi mange visninger, hvor vi viste en kunde eller en såkalt DMC – et lokalt destinasjonsadministrasjonsselskap – konferanserommet, hotellrommene og restaurantene slik at kundene kunne avgjøre om eiendommen passet. deres behov for deres arrangement. Det er en av tingene jeg liker best med praksisen min.

Jeg velger å jobbe for merkevarer som deler mine verdier 5
Jeg utforsker Maltas hovedstad.

Hvor mye fritid har du og hvordan bruker du den på øya?

Arbeidsdagene mine slutter kl 17, og siden jeg heller ikke jobber i helgene, har jeg mye fritid å bruke. Jeg liker å dra til hovedstaden Valletta hvor jeg utforsker byen eller shopper. Jeg tar ofte båten til Gozo som er en øy kun 40 minutter unna hvor de har flotte båtturer og krystallklart vann å bade i. Landskapet på Malta er vakkert om sommeren og det er alltid en fornøyelse å ta en løpetur eller ligge på. stranden leser en bok.

Hva synes du om praksisoppholdet ditt på Westin så langt?

Jeg trives veldig godt her! Jeg har fått mer disiplin og blitt mer forretningsmessig. Men misforstå meg rett – vi har fortsatt mye moro og mye latter på kontoret!

Hva slags ting har du lært der?

Internshipet mitt hos Westin har forbedret min forretningstilnærming og utvidet perspektivene mine. Jeg har lært mye salgsmessig, som å lage Pro-forma og detaljerte arrangementsfakturaer og mye mer. Salg er imidlertid ikke noe du kan lære på noen måneder. Det krever mange års erfaring og å bygge et nettverk av pålitelige selskaper over hele verden.

Jeg har også lært mye om Westin-merket, og jeg håper å fortsette reisen min i selskapet i fremtiden.

Takk, Albert, for en engasjerende samtale! Lykke til!


Er du nysgjerrig på studiene til Albert? Klikk videre nedenfor:

Hotell- og event-management – Bachelorutdannelse