Den svenske toppskolen samarbeider med SEG for å lansere et nytt karriere-relatert programm

Den svenske toppskolen samarbeider med SEG for å lansere et nytt karriere-relatert programm 5

Fra Venstre til høyre: Jon Halligan (VIE education), Carina Nilsson (viserektor og dekan SSHL), Christina Peters (IBCP koordinator), Carl Palmlund (Royal Park Stockholm), Levi Kritikos (SEG), Damian Bacchoo (VIE education). Bildet av Anette Brandt, kommunikasjonsrådgiver ved SSHL.

Swiss Education Group (SEG) og VIE Education samarbeider med en av Sveriges mest prestisjefylte skoler for å opprette et nytt International Baccalaureate Career-related program (IBCP). Sigtunaskolan Humanistiska Läroverket (SSHL) har søkt om autorisasjon for å bli den andre svenske skolen som tilbyr den intensive Business and Hospitality Management IBCP.

“Vi er veldig spente på det nye programmet. Det er en fantastisk mulighet for oss å lage det sammen med eksperter. Vi trenger unge folk å bli innovative og se nye muligheter fordi serveringsbransjen går gjennom store endringer. Programmet gir en utmerket mulighet for studenter å utvikle industri-spesifikke ferdigheter og bli en del av det vi kaller en “reboot” av gjestfrihet industri,” sier Christina Peters, IBCP koordinator ved SSHL.

Vellykket gjennomføring av SEG-godkjent programmet gir studenter direkte adgang til César Ritz Colleges Switzerland eller poeng for å søke på en annen internasjonalt godkjent skole som er en del av SEG. César Ritz vil jobbe tett med SSHL på programmet med å organisere gjesteforelesninger og workshoper på skolen og arrangere studiebesøk for studentene i Sveits.

“Det er et perfekt supplement til utelykkende akademiske studier innen virksomhetsledelse DP (Diploma Programme),” sier Christina. “Studenter kan forvente klasserommet å føles som det virkelige arbeidslivet og omvendt, industrien skal komme inn i klasserommet.”

Å tette “undersysselsetting” gapet

Det felles målet ved samarbeidet er å rette studenter mot en karriere innen gjestfrighet, forklarer Jon Halligan, direktør ved skoler på VIE Utdanning som utformer den lokale læreplanen. Med å gi studentene de nødvendige industri-relaterte ferdigheter og kompetanse vil de være bedre forberedt både for både høyere utdanning og videre livet.

“Det er mange kurs som er ganske generiske men vi tenkte at det ikke var god nok for det vi ønsket å gjøre. Vi skal bygge et sterkere fundament som vil gi studenter pedagogisk sikkerhet og rette dem mot karriere,” sier Jon.

Han legger til at det nye programmet skal forene akademisk rigorisme av IB Diploma med faglig opplæring og praksis som kan bli funnet i andre kvalifikasjoner. Den enestående læreplanen skal bli bygget opp rundt et kjerneprogram som virker som et støttepunkt for å bringe de to elementene sammen og sikre at de er relevante og helhetlige.

“Det er noe som gjør CP ved SSHL veldig spesiell. Det har både bransjen, universitet og skolen. De har kommet sammen for å utgjøre den perfekte trioen,” sier Jon.

For å forsterke industriens tilkobling til programmet skal Royal Park, et ledende hotellkjede, arrangere gjesteforelesninger og praksis ved SSHL. Carl Palmlund, Daglig Leder (COO) ved The Conscious Luxury Hotel Group og Destination Royal Park opptrer som rådgiver under hele prosessen for å sikre at programmet er relevant til virkeligheten i bransjen i dag.

“Industrien har vært veldig hardt rammet, og dette er en flott mulighet for både lærere og studenter å begynne å fokusere på ny gjestfrihet, sier Carl. “Hele bransjen trenger revurdering og vi skal fokusere på å skape ledere for fremtiden. Jeg tror dette programmet er godt plassert for det.”

‘SSHL er den perfekte match’

For Maks Behesht, dekan ved César Ritz høyskoler, partnerskap lover en positiv fremtid for både César Ritz-og serveringsbransjen på det hele. COVID-19 har herjet sektoren og gjort mange ansatte i bransjen arbeidsledige nå tvinger mange flere til å forlate gjestfrihet.

Max spår at i løpet av et par år vil etterspørselen etter dyktige gjestfrihet fagfolk gjenopprettes, og han er sikker på at studenter fra SSHL har den perfekte profilen for å fylle dette tomrommet.

“ Jeg hadde gleden ved å tilby noen SSHL studenter et webinar for flere uker siden. Studentene følte seg internationalt, de var klare til å kommunisere og ikke sjenerte, og de følte sulten – noe som er veldig viktig å ha i dag. Jeg så at de var den perfekte match for hva vi gjør, og vi håper å kunne hjelpe dem til å akselerere sin fortreffelighet og bli fremtidige ledere.”

Fra første dag på den doble graden som er i samarbeid med Washington State University, er studentene rettet mot å visualisere sin karriere etter høyere utdanning. Mange går til management trainee programmer som styrer dem mot topp-nivå jobber bare i løpet et par år.

“De har en tendens til å holde seg til de globale merkevarene i verden av gjestfrihet, men de kan bygge karriere innen alle bransjer hvor det er viktig å forstå kundens opplevelse,” sier Max. “Vi ønsker ikke dem bare å finne jobb, vi vil at de står opp hver morgen og sier: ” Jeg elsker det jeg gjør.’”

 

Har du noen spørsmål eller henvendelser ta gjerne kontakt med Levi Kritikos på [email protected]

* VIE Education, VIE Academy and Montreux International School er heleid av Oriental Education SA.

 

 

Den svenske toppskolen samarbeider med SEG for å lansere et nytt karriere-relatert programm 8