22 Nov 2017
Hjemmedyrket i Sveits: Essento er en nyoppstartet bedrift som produserer matretter med insekter
Gründer Timothée Olivier presenterte insektdelikatessene sine til studenter ved Hotel Institute Montreux, og delte hvordan bedriften hans ble det første firmaet som solgte insektbaserte retter til Coop, en av de største supermarkedene i Sveits.
Fremtiden for mat har ankommet.
Hvordan har det sveitsiske markedet tatt i mot insektsproduktene?
Så langt veldig bra. Det har vært et stort behov for det, og det har blitt en utfordring å produsere nok. Et veldig godt problem, om du spør meg!
Hva er din favorittrett blant den insektbaserte maten?
Jeg elsker grillspydene med gresshopper.
Hvilket råd har du for nølende gründere med innovative idèer?
Tro på idèen din og produktet ditt. Det er viktig å lytte til kundenes tilbakemeldinger, men på samme tid å ikke la det være en innflytelse som tar over.
Hva er Essentos oppskrift på suksess?
Vi tror på et sterkt samarbeid og prøver alltid å være i dialog med kundene våre for å vedlikeholde et godt forhold med markedet.
Hva er produktene dere tilbyr nå?
Essento Insektburgere
Essento Insektboller
Essento grillspyd m/ Gresshopper