Skap profesjonelle kontakter som teller: 5 måter å bli husket på

Rundt avgangstiden sendte jeg mer enn 100 jobbsøknader og utførte over 100 oppringninger – uten hell.

24 Jan 2018

Min karrieresti kan spores tilbake til en minneverdig 5 minutters samtale og et innkommende anrop på mobiltelefonen.

Rundt avgangstiden sendte jeg mer enn 100 jobbsøknader og utførte over 100 oppringninger – uten hell.

Jeg husket noen jeg møtte og hadde en samtale med på arrangementet International Recruitment Forum 5 måneder i forveien. Han var en Human Resources Director for Hyatt gruppen. Jeg fant frem telefonen og ringte ham fra hjembyen min i Nigeria – han husket meg!

Etter telefonsamtalen vår sendte han en e-post til Food & Beverage Direktøren av Hyatt gruppen, som inviterte meg inn på et intervju. Noen uker etterpå ble jeg tilbudt en jobb, og fløy over verden helt til Dubai.

Det å ha ferdigheter med nettverksbygging har gitt meg den nåværende jobben ved Jumeirah gruppen i Dubai, som en Sales Executive. Dette er mine 5 tips om hvordan man etterlater et inntrykk som kanskje leder deg til drømmejobben.

 • Ta deg tid til en kort samtale
  Og ikke overtenk det! Begynn med noe enkelt som – Hei, jeg er Anthony og jeg studerer ved IHTTI. Den første praksisplassen min var med FN i Geneva. Jeg har lært mye fra samtalene mine med diplomater fra hele verden.
 • Vær deg selv
  Den beste måten å skille seg ut fra mengden er ved å være unik. Og det er ingen som er så unik som deg. I mitt tilfelle er jeg en smilende, glad person som elsker å prate. Disse trekkene er det som hjalp HR Direktøren å huske meg etter et så kort møte 5 måneder senere.
 • Gjennomfør og følg opp
  Grip muligheten til å fortelle mennesker akkurat hva du er på jakt etter. Følg opp med en profesjonell e-post og referer til samtalen dere hadde.
 • Vær generøs
  Ikke være egoistisk etter du har fått det du ville ha. I tilfellet med HR Direktøren, prøver jeg å gi tilbake tjenesten ved å gripe muligheten til å ta en kopp kaffe når vi er i samme by.
 • Kle deg for å imponere – hver dag!
  Siden du aldri vet hvem du møter på! Å se smart ut og kle deg profesjonelt er enda en måte å skille seg ut på.

Førsteklasse Honours med en Bachelor of Arts (B.A.), International Hospitality and Design ManagementAnthony Oweleke uteksaminert i 2015 fra IHTTI School of Hotel Management med førsteklasse Honours med en Bachelor of Arts (B.A.), International Hospitality and Design Management