Barista på sykkel

Barista på sykkel 3

César Ritz Colleges alumni Binny Varghese gikk på en 100 dagers motorsykkel tur rundt India for å lære så mye han kunne om kaffe i sitt hjemland. Vi snakket med ham for å finne ut hva han lærte og hvordan han ble kjent som «Barista på sykkel».

Hvordan fikk du ideen å sykle rundt i India og lete etter god kaffe?

Folk i India drikker vanligvis pulverkaffe. Jeg trodde det var egentlig ganske trist fordi India er den 6. største kaffeprodusent i verden men vi eksporterer mest av kaffen vår. Jeg ville se selv for å forstå hvorfor det var så vanskelig å finne en god kopp kaffe i dette landet.

Hva lærte du om kaffe under reisen din?

På reiser var det fantastisk å avdekke mange forskjellige myter om kaffe. Da jeg var i Nord-India sa folk at hvis du drikker kaffe vil huden din bli mørk.

Jeg traff mennesker i øst og nord som trodde at hvis du drikker kaffe blir du litt gal, og mange andre mente at koffein i kaffen ødelegger din nattesøvn (selv om det faktisk inneholder like så mye koffein som te).

På reiser var det fantastisk å avdekke mange forskjellige myter om kaffe.

Mange folk var overbevist om at kaffe var bare for de rike.

Hvordan vil du beskrive en god kopp kaffe?

Det avhenger av din personlige smak. Ideen er å prøve så mye kaffe som mulig for å finne ut din favoritt, men det må være fersk – når det er fersk er det best i verden. Når jeg sier “fersk”, mener jeg nylig brent og nykvernet. Den beste kopp kaffe er en myte. Det finnes ikke. Grunnen er at din beste kaffe er forskjellig fra min beste kopp kaffe.

Barista på sykkel

Har du alltid ønsket å jobbe i gjestfrihet industri?

Min kjærlighet til mat vokste opp da jeg var liten og hjalp mora mi å lage mat. Jeg begynte å jobbe som kokk ca. 11 år siden da jeg var på universitetet. På den tiden i India skulle ikke de fleste chefer gå ut og hilse på gjester. Nå har det endret seg, men jeg ganske tidlig hadde lidenskap for mennesker og jobb med gjester så bestemte jeg meg for å bevege seg mot mat og drikke service med fokus på opplæring.

Når du jobbet som trening og innovasjon manager på Coffee Equipment and Machine Company hva var ditt ansvar?

Selskapet avtaler med kaffe utstyr og maskiner i India. Jeg lærte barister, utdannet og forberedet folk og tok risiko å gå inn i kaffe entreprenørskap. Jeg ville rådføre bedriftseiere for å velge det beste utstyret de bør kjøpe og lære hvordan de må nærme seg til markedsføring og økonomi. Jeg kjører også arbeidsmøter og gir grunnleggende instruksjoner for interne ansatte.

Hvordan din stilling påvirket din kjærlighet til kaffe i India?

Det endelige målet er å bygge et sterkt kaffefellesskap i India knyttet med lidenskap.

Stillingen tillatt mye eksperimentering med kaffe og maskiner og avdekket muligheter å reise utenlands for varemesser og kaffe hendelser.

Det endelige målet er å bygge et sterkt kaffefellesskap i India knyttet med lidenskap.

Hva skjer videre med “Barista på sykkel”?

Jeg vil ha en annen tur. Neste reise kan handle om mennesker bak kaffe, om hvordan det lages og hvordan folk legger sin sjel i kaffe. Jeg hadde min første Barista på sykkel tur i India og Nepal, så neste gang vil gå enda lengre, kanskje til østsiden av India der kaffe er dyrket. Det viktigste er at jeg vil bare undersøke mer om kaffe på min motorsykkel.

Akkurat nå fører jeg den eneste i India podcast om kaffe: Kaffe-Protokollen. Jeg har også online kaffe opplæring, rådgivning for nye kaffe bedrifter, og hjelp til indiske kaffe produsenter med etterbehandling. Kanskje det mest spennende er at jeg snart gir ut den første dokumentaren om spesialkaffe.


Om Binny Varghese

Binny Varghese er César Ritz Colleges Switzerland alumni med bachelorgrad i Hotel Management. Mens han jobbet på sin podcast Kaffe-Protokollen førte han også online kaffe opplæring, rådgivning til nye kaffe bedrifter, og hjalp indiske kaffe produsenter med etterbehandling. Hans kommende dokumentar om indisk spesialkaffe er forventet å være vist på den kommende Speciality Coffee Association messe i New Orleans fra 30. september til 2. oktober.

Ta kontakt med Binny på Instagram om du er interessert i kaffe, kafé konsultasjon eller opplæring og følg ham for å bli med på hans kaffeeventyr!