Veien for å bli en bærekraftig kokk

Veien for å bli en bærekraftig kokk 9

Mestring den veganske filosofien fra jord til bord

På César Ritz Colleges campus i Le Bouveret, Sveits, Culinary Arts Academy Switzerland har en ideell beliggenhet for å være i forkant av grønn hverdag og utdanning.

Vi som holder Green Globe Certificate har bærekraft og ansvar for verden i DNA-et vårt. Ideen om å lede helt vegansk kulinariske veien i vårt bachelor-programm var et naturlig valg med mål om å inspirere flere kokker til å lage vegansk mat.

Vi ønsker å fortsette å fornye matbransjen så beslutningen å opprette programmet ikke var vanskelig å ta. Vi planlegger også å få elevene til å dyrke sine egne ingredienser, slik at de virkelig utvikler forhold med produkter og bryr seg om det.

Tanja Florenthal, faglig leder ved César Ritz Colleges Switzerland.

Veien for å bli en bærekraftig kokk 10

Vegansk mat og undervisning er så mye mer enn bare å skape en oppskrift uten dyreprotein. Det handler om filosofi rundt produktet, fra jord til bord. På campus har vi mer enn 250 000 bier som bor i biehage. Våre studenter lager sin egen såpe og hver smule fra matlagingskurs blir til biodrivstoff!

Det er ikke bare om å finne kjøtterstatning, men om å vise at et plantebasert kosthold er like deilig. Altfor ofte blir risotto den eneste veganske retten på menyen. Vi vil våkne kreativitet når det gjelder vegansk mat slik at mer matentusiater kan smake en skikkelig plantebasert måltid.

Veien for å bli en bærekraftig kokk 11

Utover den grunnleggende veganske matlagingen

Culinary Art’s Academy Switzerland sitt program i vegansk matlaging er oppbygget slik at både nye og profesjonelle kokker kan lære noe nyttig for sin karriere.

Vegansk kokk er noen som skaper verdier fra produktet, og som skaper en opplevelse for kunden mens han hedrer håndverk.

Pensum tar sikte på å opprette et forhold med produktet, og å hjelpe studenter å forstå hele filosofien rundt det. Du kommer til å lære hvordan å gå utover kjøtterstatning, og bringe den spesielle smaken av grønnsaker på tallerkenen.

I tillegg til fokus på matpresentasjon, restaurant ledelse, veganske desserter og vegansk fine-dining, vil du lære å komplementere dine retter med vin, øl, whisky og alkoholfrie alternativer.

Veien for å bli en bærekraftig kokk 12

Mer enn trend

Fordelene ved et plantebasert kosthold går utover helse siden vi får se påvirkning av overforbruk av kjøtt og fisk på klimaet med egne øyne. Vi må ta etisk hensyn ved valg av maten vår: hvor det var produsert, og hva slags kjemikalier var brukt underveis.

Vi er ikke her for å beskjemme folk som spiser kjøtt, vi ønsker bare å vise en annen oppfatning av god mat.

Alain Muller, programrådgiver ved Culinary Arts Academy Switzerland.

Programmet lærer folk at det finnes et svært velsmakende og sunt alternativ til kjøtt som til og med kan ha samme tekstur og smak om du vil. Alle har forskjellige syn på vegansk mat, avhengig av kultur, men vi alle tjener på helse på samme måte.

I slutten av kurset får du kulinarisk verktøy for å skape kunden din en vegansk opplevelse over all forventning mens du hedrer produktet og verden på samme tid.