Bo og studere sammen med kulturer fra hele verden

Mason Tasiyana er en 2 årig student fra Zimbabwe som holder på med en dobbel bachelor ved César Ritz Colleges Switzerland.

Se for deg at du bor og studerer side om side med 61 ulike kulturer og personligheter. Verdensbildet ditt forandrer seg – jeg vet iallefall at mitt har det.

Mason Tasiyana er en 2 årig student fra Zimbabwe som holder på med en dobbel bachelor ved César Ritz Colleges Switzerland.

Favoritthobby: å le!

Favorittreisemål: Barbados (Krabi, Thailand er på toppen av listen for fremtiden)

Favorittmat: Kinesisk, stekt ris med kylling

Å velge å studere og bo i Sveits har vært en av de viktigste og mest livsendrende avgjørelsene jeg noensinne har tatt. Etter 2 år i et internasjonalt miljø, er dette noe av det jeg har lært så langt:

 1. Viktigheten med å være åpen til sinns
  Takket være klassekameratene mine, har jeg lært å være mer åpen til sinns og omfavne alle slags ulike idèer. Våre ulikheter har lært meg å være mer kulturelt sensitiv om hvordan jeg ser forskjellige meninger og syn på tradisjoner rundt om i verden.
 2. Å beherske konflikter er en ferdighet som kommer gjennom erfaring
  Å lære mer om medstudentene og kollegaene mine har hjulpet meg til å bli mer diplomatisk og aksepterende. Jeg har funnet ut av jo mer vi lærer om hvilke bakgrunnene til de andre, jo mer harmoni skapes rundt oss, og til syvende og sist så oppstår det mindre konflikter.
  Den nye gruppen med venner har åpnet meg for å være ivrig etter å lære mer om ulike kulturer
 3. Entusiasmen for livet er større enn noensinne
  Den nye gruppen med venner har åpnet meg for å være ivrig etter å lære mer om ulike kulturer, slik at reisefeberen min vokser seg større hver dag. Jeg er så spent på å reise verden rundt og utforske nye ting. Nå har jeg venner på alle kontinenter, og jeg håper at jeg får se landene deres fra deres perspektiver. Når jeg er ferdig med verdensturnèen min, vil jeg kanskje bli Christophers Columbus sin etterfølger i hotell- og restaurantbransjen!
 4. Mat kan være et spennende eventyr
  Måltider har blitt en av favorittstundene mine om dagen, spesielt fordi vi som regel spiser en ny tradisjonell rett fra noens kultur, eller kombinerer smakene våre sammen til å skape nye retter. Det er alltid et kulinarisk eventyr!
 5. Mangfoldet gjør oss unike og fargerike
  Jeg har oppdaget at verden ville vært kjedelig hvis alle levde på samme måte og gjorde de samme tingene. Det er mangfoldet i fellesskapet vårt som gjør oss unike og fargerike. Hver dag er det noe nytt å lære. Når vi omfavner og gleder oss over ulikhetene våre, blir vi mer sammensveiset.

Instagram bilde av 3 studenter som studerer ved Hotel Institute Montreux